Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Arbejdsskade opleves ikke som en risikoHåndværkerne udgør en særlig risikogruppe. De er nemlig blandt fagene i Danmark med flest arbejdsskader.

Arbejdsskade opleves ikke som en risiko

Næsten to ud af tre af Danmarks 275.000 enkeltmandsvirksomheder har ikke en arbejdsskadeforsikring, viser en ny undersøgelse fra GF Forsikring, og det kan have store konsekvenser

Del artiklen på

I rigtig mange enkeltmandsvirksomheder landet over går håndværkere, landmænd, konsulenter og andre virksomhedsejere hver dag på arbejde uden at have tegnet en arbejdsskadeforsikring, der kan kompensere indehaveren for eksempelvis tabt arbejdsevne.

Faktisk fungerer næsten to tredjedele af Danmarks 275.000 enkeltmandsvirksomheder uden arbejdsskadeforsikring, viser en ny undersøgelse foretaget af Bilendi for GF Forsikring. Her svarer 62,5 procent af de adspurgte, at de ikke har tegnet en arbejdsskadeforsikring på sig selv som indehaver.

Mange tror egen forsikring dækker
En væsentlig faktor er uvidenhed, viser undersøgelsen. Hver femte virksomhedsejer (19%) angiver, at han eller hun ikke vidste, at man kunne tegne en arbejdsulykkesforsikring. Og næsten halvdelen (48%) svarer, at de mener, deres private ulykkesforsikring dækker på samme vilkår.
33 procent oplyser, at de bevidst har fravalgt forsikringen.

- Jeg synes, det er bekymrende, at så mange enkeltmandsvirksomheder har valgt at droppe arbejdsskadeforsikring. Nogle fravælger bevidst forsikringen. Det er et valg, den enkelte skal gøre op med sig selv. Men vores erfaring viser også, at mange virksomheder ikke er opmærksomme. Enten kender de slet ikke arbejdsskadeforsikringen, eller de tror, at de er lige så godt dækket via deres private forsikring, siger Per Haulund, skadedirektør hos GF Forsikring.

Dækker forskelligt
Han slår fast, at dækningen på den private ulykkesforsikring og arbejdsskadeforsikringen ikke er den samme.

Den private heltidsulykkesforsikring udbetaler alene et engangsbeløb i kølvandet på en ulykke med udgangspunkt i den mengrad og den forsikringssum, man har valgt. En arbejdsskadeforsikring kompenserer også for tab af erhvervsevne. Når der beregnes erstatning, tager man således udgangspunkt i den årsløn, som den selvstændig erhvervsdrivende har haft.

- Der hviler et stort rådgivningsansvar hos os i forsikringsselskaberne. Vi skal være med til at gøre den lille virksomhedsejer opmærksom på, hvilken konsekvens en manglende arbejdsskadeforsikring kan have, siger Per Haulund.

Håndværkere er i særlig risiko
Undersøgelsen viser også, at håndværkerne oftere har tegnet en arbejdsskadeforsikring end gennemsnittet. 53 procent af de adspurgte håndværkere har tegnet forsikringen. Men det betyder også, at 47 procent står uden forsikringen, og at håndværkerne udgør en særlig risikogruppe. De er nemlig blandt fagene i Danmark med flest arbejdsskader. Ifølge arbejdstilsynet lå branchegrupperne 'Opførelse og nedrivning af byggeri' samt 'Færdiggørelse af byggeri' henholdsvis nummer 3 og 6 på listen over flest anmeldte skader sidste år.

-jhn

Fakta: Om undersøgelse
Undersøgelsen er gennemført i perioden 30. august 2018 - 6. september 2018 af Bilendi A/S blandt ejere af enkeltmandsvirksomheder, selvstændige erhvervsdrivende uden ansatte. Der er gennemført 419 interview i målgruppen.Læs mere om Byggeri

7/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder