Aktuelle nyheder - Byggeri

Armeringsdesign for 80 borede pæle til nyt Aarhus-kvarterSydhavnskvarteret, en ny kulturrig bydel i Aarhus, rummer 89.000 etagekadratmeter, hvoraf de 75.000 etage kvadratmeter opføres af A. Enggard-teamet.

Armeringsdesign for 80 borede pæle til nyt Aarhus-kvarter

Bygherre kan glæde sig over, at de borede pæle fra Celsa Steel Service hjælper med at reducere CO2-aftrykket med 37 %

Del artiklen på

Per Aarsleff udfører borede pæle for A. Enggaard i forbindelse med opførelse af 75.000 etagekvadratmeter i det nye Sydhavnskvarter i Aarhus. Armeringen til projektet omfatter 320 armeringskurve fra Celsa Steel Service fabrikeret af armeringstål med rekordlave CO2 tal.

Funderingen af den nye bydel Sydhavnskvarteret i Aarhus inkluderer 80 borede pæle til 62 m under terræn. Armeringen leveres just in time - dvs. direkte fra lastbil og ned i det borede hul på byggepladsen.

Armeringskurvene til Sydhavnskvarteret er leveret i perioden fra august til november 2021.

I alt 160 transporter er nøje koordineret med Per Aarsleff. Transporten har været kompleks og nøje planlagt i et tæt samarbejde parterne imellem for at minimere dobbelthåndtering og sikre just in time leveringen. Processen har bl.a. inkluderet prøveoplæsning og en udførlig kravspecifikation, så pæleprojektet har kunnet udføres som planlagt med to armeringskurve pr. transport. Armeringskurvene er leveret med afstands- og løftebøjler monteret ab fabrik – detaljer, der har kompliceret projektet yderligere.

Kompliceret leverance
Byggesagens parter kan nu glæde sig over, at den leverede armering med et CO2-aftryk på 425 kg CO2/ ton har markedets laveste CO2-tal på armering. Det drejer sig samlet om en en besparelse på 37 % i forhold til LCAs branchestandard. En væsentlig forbedring af de 30 % CO2-besparelse i den tidligere EPD fra Celsa Steel Service.

- Det tætte samarbejde med Celsa Steel Service har været vigtigt for at vi sammen er lykkedes med armeringsprojektet på Byggefelt 2, hvor transport og nødvendig just-in-time levering på grund af pladsforholdene har kompliceret leverancen. De mange armeringskurve er således leveret efter en nøje fast tidsplan og aflæsset på pladsen efter en meget detaljeret planlægning siger projektleder Sune Rasmussen fra Per Aarsleff A/S om projektet og samarbejdet med Celsa Steel Service.

Hos Celsa Steel Service er Carsten Røjgaard, salgs- og marketingchef, også glad for et godt og tæt samarbejde med Per Aarsleff, og fremhæver desuden de CO2-besparelser, der nu er dokumenteret i Celsas nye EPD miljøvaredeklaration.

- Mange tror, at armering med lavt CO2-aftryk vil fordyre byggeprojektet. CO2-gevinsten på armeringsstål er imidlertid så markant, at klimakrav fra bygherre oftest kan opfyldes alene ved at overveje, hvilket armeringsstål man anvender. Fire ton armering fra Celsa giver en besparelse på mere end ét ton CO2 sammenlignet med data fra LCA Byg. Som bygherre og entreprenør er armering derfor et af de områder, hvor CO2-reduktioner er lettest at hente. siger han.

De første bygninger i Sydhavnskvarteret forventes at stå færdige i 2025.

Læs mere om Byggeri

25/11 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.