left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Asfaltindustrien med opråb: Vi er klar til at lægge asfalt nuSæt gang i asfaltarbejdet, lyder opfordringen fra asfaltbranchen, der har medarbejderne, de rette temperaturer og god plads på vejene til at lægge asfalt netop nu.

Asfaltindustrien med opråb: Vi er klar til at lægge asfalt nu

Med færre biler på vejene kommer Asfaltindustrien med et opråb til kommunerne: Udskyd ikke jeres udbud; vi har medarbejdere klar til at lægge asfalt lige nu

Del artiklen på

Anlæg

Selvom trykket i det danske erhvervsliv er sat ned til et minimum på grund af coronavirussen, og mange brancher enten er tvunget eller opfordret til at lukke ned de næste 14 dage, er der stadigvæk virksomheder og brancher, der forsøger at holde de danske reservehjul i samfundet kørende.

Asfaltindustrien vil gerne være en af de aktører, der fortsat sender folk på arbejde, men har svært ved at gøre det, da flere kommuner har udskudt udbuddet af opgaver. Selvom Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har givet mulighed for udsættelse af frister i offentlige udbud, opfordrer administrerende direktør for Asfaltindustrien Anders Hundahl alligevel kommunerne til at holde fast i udbuddet.

- Vi forstår, det er en svær tid, og der er mange ting at tage stilling til. Men vi forsøger at hjælpe kommunerne og det danske samfund med at køre rundt der, hvor det faktisk godt kan lade sig gøre. For vores skyld skal kommunerne ikke holde sig tilbage med udbud, for vi har medarbejdere, der både sidder klar til at lave tilbud og medarbejdere, der er klar til at trække i arbejdstøjet, siger Anders Hundahl.

Det kan lade sig gøre
Regeringen har over flere gange skærpet kravene til, hvor mange personer man må samles i forskellige sammenhænge. Antallet er nu nede på 10 personer, men ifølge Anders Hundahl er dette ikke et problem for deres arbejde med asfalt.

- Ved langt størstedelen af alt asfaltarbejde er der ikke behov for at være mere end 10 personer tilstede af gangen. Derudover foregår arbejdet udenfor, og selvom vi godt er klar over, at der stadigvæk er en stor smittefare udendørs, så betyder det alt andet lige, at den er væsentligt mindre, end hvis man arbejder indenfor. Derudover kan vi stadig godt gennemføre licitationer, som vi for eksempel har gjort det i Odense, hvor den foregik gennem et virtuelt web-møde, siger Anders Hundahl.

Mange danskere arbejder i disse dage hjemme, og generelt har regeringen og sundhedsmyndighederne opfordret til, at man kun skal bevæge sig uden for, når det er nødvendigt. Det har sat sit aftryk på vejene, hvor der er færre passagerer og fodgængere end normalt, hvilket skaber gode rammer for asfaltarbejde.

- Der er meget lidt trafik på vejene i disse dage, så det er helt oplagt, at vi får lavet alle de opgaver, som vi har mulighed for i den her tid, da der er minimale gener for arbejdet. Derudover skal vi huske, at vi er i en meget sæsonbaseret branche, hvor vi skal arbejde rigtig stærkt fra nu af og over sommeren. Hvis vores jobs først kommer i gang senere på året, kan det desværre føre en lang række negative konsekvenser med sig for både branchen og samfundet, hvor nedskæringer eller hjemsendelse af god arbejdskraft kan blive et faktum, siger Anders Hundahl, der samtidig opfordrer regeringen til at lette på kommunernes anlægsloft, så de kan bruge deres egne penge på at få lavet nødvendige grønne vejinvesteringer.

-los


Læs mere om Byggeri

19/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.