Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligministeren: Landsbyggefonden bliver del af genåbningsplanBoligminister Kaare Dybvad Bek (Foto: Claus Bech)

Boligministeren: Landsbyggefonden bliver del af genåbningsplan

Landsbyggefonden vil kunne iværksættes en række fornuftige projekter, som regeringen vil drøfte med Folketingets partier

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten har rettet nogle spørgsmål omkring anvendelse af Landsbyggefonden til boligminister Kaare Dybvad Bek, hvor Enhedslistens folketingsmedlem konstaterer, at der er et flertal i Folketinget for hurtigst muligt at afvikle renoveringskøen i Landsbyggefonden på 453 projekter til en samlet byggesum på 18,4 milliarder kroner.

Han beder derfor ministeren ’snart indkalde til forhandlinger om at få afviklet renoveringskøen’.

Monitoreringsudvalg?
Samtidig spørger han, om der inden for den gældende lovgivning kan nedsættes et monitoreringsudvalg i Boligministeriet med deltagelse af fagbevægelsen og erhvervsorganisationerne, som tæt kan overvåge konjunktursituationen i byggeriet både lokalt og nationalt.

Det pågældende udvalg skal så komme med konkrete anbefalinger, som kan ligge til grund, når Landsbyggefonden udsteder tilsagn, og der ikke opstår overophedning af byggesektoren, inden det konkrete udbud af renoveringsprojekterne sættes i gang.

Afbøde økonomiske konsekvenser
Boligminister Kaare Dybvad Bek henviser i sit svar til, at regeringen ’arbejder hårdt på at styre Danmark sikkert igennem Coronakrisen’:

- I næste fase og i takt med at vi åbner samfundet, skal vi også sætte gang i hjulene i Danmark. Her er det klart, at der med Landsbyggefonden vil kunne iværksættes en række fornuftige projekter, som regeringen vil drøfte med Folketingets partier i lyset af den ekstraordinære situation. Tiltagene vil skulle ses i sammenhæng med andre tiltag, oplyser ministeren.

Følger nøje med konjunkturudvikling
Han noterer videre, at det allerede i dag er sådan, at Landsbyggefonden i forbindelse med tilsagnsgivningen skal oplyse, at fonden kan udskyde opgavernes begyndelse med henblik på at begrænse den samlede byggeaktivitet:

- Ved fastlæggelsen af Landsbyggefondens rammer vil der være behov for at følge ekstra nøje med i konjunkturudviklingen. I den forbindelse vil det være naturligt løbende at inddrage relevante parter, lyder det fra Kaare Dybvad Bek.

Landsbyggefonden er en del af større plan
Boligministeren bekræfter over for BygTek, at Landsbyggefonden ’kan blive en del af en større plan’ for, hvordan Danmark skal åbnes igen:

- Men også at vi sørger for, at der bliver ved med at være gang i byggeriet, som får en rolle, når der skal renoveres almene boliger, som måske er noget bagud i forhold til boligstandarden. Nogle snakker om 18 milliarder kroner, andre lidt mere eller lidt mindre, men hvor det lander, er det endnu for tidligt at sige noget om, siger Kaare Dybvad Bek.

Høj prioritering
Han understreger, at det for ham under alle omstændigheder prioriteres højt, at der laves en politisk aftale om Landsbyggefonden:

- Det var allerede på vej, og jeg havde haft flere møder omkring denne sag med nogle af de andre ordførere. Så vi var faktisk på vej, men så kom corona, og så står vi en anden situation. Men der er en masse boligprojekter rundt om i landet, som venter på, at der bliver afsat midler til renovering, og det er selvfølgelig en god måde at sætte folk i arbejde. En meget stor del af dem, der kommer til at arbejde med disse renoveringsprojekter, vil være håndværkere, og de penge, som de tjener, går ud i den øvrige samfundsøkonomi, slutter Kaare Dybvad Bek.

Læs mere om Byggeri

22/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.