left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligsalget er steget i ni ud af ti kommuner

Boligsalget er steget i ni ud af ti kommuner

Juli 2020 blev den bedste juli for salg af boliger nogensinde

Del artiklen på

Efter at både maj og juni satte rekorder som de bedste måneder for boligsalg nogensinde, har afslutningen af juli været ventet med spænding for at se, om tendensen ville fortsætte. Med en stigning i salget i juli på 25 % ift. juli 2019 kan det konkluderes, at der stadig er fuld fart på boligsalget i Danmark – trods corona-krise og en usikker økonomisk situation i verden. Dermed blev juli isoleret set den bedste juli nogensinde, men overgik dog ikke månederne lige før sommerferien satte ind.

De samlede salgstal for de første syv måneder af 2020 betyder dermed, at ni ud af ti kommuner i år oplever fremgang på op til 50 % ift. samme periode sidste år. Det er især kommuner med store sommerhusområder, der tegner sig for de største fremgange, men også deciderede bykommuner som København og Aarhus oplever pæn fremgang på henholdsvis 12 % i København og seks procent i Aarhus.

- Vi ser stadig ingen tegn på en afmatning i lysten til at handle boliger. Heller ikke når vi ser på de nøgletal som peger fremad, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

- Ser vi på fremvisninger i juli, har vi i år gennemført 25 % flere end i juli sidste år. Det plejer at være en sikker rettesnor for salget de kommende måneder, idet enhver bolighandel begynder med en fremvisning, tilføjer han.

Kun 11 kommuner oplever faldende boligsalg i år. Det er dog vanskeligt at se et fællestræk for disse kommuner, der kan forklare udviklingen, udover at ingen af dem er udprægede sommerhuskommuner. De 11 kommuner med faldende salg befinder sig på både Sjælland, Fyn og i Jylland.

Opgørelsen af salg i 2020 ift. sidste år er baseret på hele markedets salg af boliger. Salgstallet for juli er alene baseret på EDC’s tal.

-kj

Læs mere om Byggeri

4/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.