Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligvurderinger tager ikke hensyn til coronakrisenSkatteminister Morten Bødskov mener ikke, at coronakrisen i praksis får indflydelse på boligskatter

Boligvurderinger tager ikke hensyn til coronakrisen

Skats vurderinger af ejerboliger er foretaget inden coronaen begyndte at hærge og kan således være sat for højt, hvis boligpriserne begynder at falde

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Fra mange sider peges der på, at coronakrisen får indvirkning på ejerboligmarkedet i form af lavere priser.

Men statens vurderinger, der ligger til grund for ejendomsskatterne, er foretaget INDEN coronakrisen og kan således være for højt sat. Det fremgår af et svar fra skatteminister Morten Bødskov til Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

Han ønsker at vide, hvor meget ministeren forventer, at coronakrisen vil medføre af prisfald på boligmarkedet, og hvad konsekvensen vl være for det nye ejendomsvurderingssystem, der hovedsageligt danner de nye vurderinger ud fra historiske salgspriser:

- Risikerer man ikke, at vurderingerne kan blive mange procent for høje, hvis boligpriserne, som forventet, falder grundet økonomisk afmatning og højere renter? Spørger Denens Flydtkjær.

Boligpriserne falder
Skatteministeren henviser til, at ejendomsvurderingerne ifølge lovgivningen skal ’afspejle de forhold og de priser, der er gældende på tidspunktet for vurderingsterminen’:

- For ejerboliger er vurderingsterminen for 2020-ejendomsvurderinger den 1. januar 2020. Effekterne af coronakrisen, der først indtraf efter vurderingsterminen, skal dermed ikke være afspejlet i 2020-ejendomsvurderingen, noterer Morten Bødskov.

Ifølge den seneste ’Økonomisk Redegørelse’ forudses et vist fald i boligpriserne i 2020 og en mindre stigning i 2021, hvor forventningen i redegørelsen fra december 2019 var boligprisstigninger i både 2020 og 2021:

- De nye skøn er forbundet med ekstra stor usikkerhed med tanke på den meget usikre makroøkonomiske situation, forklarer ministeren.

Skattestop
I øvrigt er ejendomsværdiskatten indtil 2024 omfattet af skattestop, hvor de fleste boligejere betaler ejendomsværdiskat på basis af 2001-niveauet:

- For de fleste boligejere vil den kommende 2020-vurdering derfor ikke have betydning for ejendomsværdiskatten i 2021. Dermed vil det for de fleste boligejere heller ikke have betydning for deres ejendomsværdiskat, hvis 2020-vurderingerne havde afspejlet effekten af coronakrisen, lyder budskabet.

Begrænsede stigninger
Grundskylden er omfattet af stigningsbegrænsningsreglen, hvor grundskyldsgrundlaget højst kan stige med 7 procent om året, dog kun 2,8 procent i 2022-2024 for ejerboliger. Derfor vil det ligesom for ejendomsværdiskatten for de fleste boligejere være uden betydning for grundskylden i 2021, om 2020-vurderingerne havde afspejlet effekten af coronakrisen.

Sidst, men ikke mindst, gør Morten Bødskov opmærksom på, at boligskatteomlægningen i 2024 gennemføres på baggrund af 2022-vurderingen:

- Niveauet for de kommende 2020-vurderinger har derfor kun begrænset betydning for boligskatten fra 2024 og det langsigtede boligskatteprovenu, slutter han.

Læs mere om Byggeri

2/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.