Aktuelle nyheder - Byggeri

Botilbud for børn og unge med autismeVisualisering: Creo Arkitekter og Jaja Architects.

Botilbud for børn og unge med autisme

For 50 år siden var Sofieskolen pionerinstitution i behandlingen af autisme, og nu skal institutionen igen være i front med sine tilbud til børn og unge med autisme

Del artiklen på

Arkitektur - Samfund

I Skovbrynet ved Hareskoven har specialinstitutionen Sofieskolen siden 1964 drevet børnehave, skole og fritidsordning for børn og unge med autisme. Nu har skolen fået nye faciliteter og er blevet et nyt botilbud, hvor den fysiske indretning og stand lever op til de behov, som børnene og deres forældre har i dag.

Byggeriet, der er realiseret med støtte fra A.P. Møller Støttefonden, Realdania og Sofiefonden, er tegnet og projekteret af Creo Arkitekter. For tegnestuen har det været vigtigt at skabe et udtryk, der understreger bygningens funktion: Den skal danne trygge, rolige og overskuelige rammer for skolens beboere.

- Omdrejningspunktet har været at skabe en hjemmefølelse fremfor et institutionspræget udtryk. Derfor har målsætningen været at bryde bygningen ned i mindre og overskuelige, zoneinddelte enheder med gradvis overgang fra fællesarealerne til stuerne og til den tilbagetrukne bolig. Inddelingen bidrager til at skabe tryghed, ro og nærhed, som er afgørende for børnenes og de unges individuelle udvikling, fortæller Carsten Hyldgaard, der er sagsarkitekt hos Creo Arkitekter.

Materialevalg matcher naturen
For at matche de naturskønne omgivelser ved Hareskoven, som Sofieskolen har direkte forbindelse til, er byggeriet udenpå præget af et samspil mellem store glaspartier, mørk træbeklædning på facaden og sedumtage med grøn beplantning på tagtoppen. Fra inderst til yderst har arkitekterne lagt vægt på, at materialevalget matcher skovbrynets grønne natur.

- Bygningens fantastiske grønne omgivelser giver ro og understøtter børnenes og de unges udvikling og sansepåvirkning. Derfor har et særligt fokuspunkt været at trække lys og grønne kvaliteter ind i byggeriet, ligesom skolen udenpå er præget af grønne og naturlige materialer, der får bygningen til at blende sammen med skovbrynets vegetation. Et godt eksempel herpå er den grønne tagflade, fortæller Carsten Hyldgaard.

Grønne miljøer på tagfladen
Til det 870 m2 grønne tagareal har Creo Arkitekter valgt en bæredygtig tagløsning fra Derbigum. Tagdækker Per Nielsen fra J&B Tagentreprise, der har udført tagløsningen, fortæller:

- Tagmembranen Derbigum SP AR er særlig anvendelig til tagløsninger, hvor der skal anlægges grønne miljøer på tagfladen, som det er tilfældet med Sofieskolen. Løsningen er nemlig dobbeltarmeret, og dens særlige robusthed og tæthed sikrer, at den grundlæggende tagkonstruktion er holdbar, og at den beskyttes mod rodnet, vind og vejr.

-kj

Læs mere om Byggeri

8/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.