Aktuelle nyheder - Byggeri

Bæredygtighed hitter til fagprøver- Et bambusgulv er både slidstærkt og CO2 neutralt i hele sin levetid fra spire til afbrænding, så jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til det, siger Mikkel Jellesen.

Bæredygtighed hitter til fagprøver

Næsten halvdelen af Bygmas elever har kastet sig over bæredygtighed i fagprøverne. Mikkel Jellesen, salgstrainee er en af dem. Han har netop aflagt fagprøve om 'Bambusgulve og bæredygtighed'

Del artiklen på

Samfund - Uddannelse - Bæredygtighed

Mikkel Jellesen er salgstrainee i Bygma Aalborg C. Han har netop bestået fagprøven som bevis på at han har nået slutmålet for sin 2-årige handelsuddannelse i Bygma. Mikkels emnevalg understreger den unge generations voksende interesse for bæredygtighed.

Mikkel Jellesen – der bor i Nørresundby og hver dag cykler til jobbet – valgte at aflægge fagprøve i emnet ’Bambusgulve og bæredygtighed’. Til sin fagprøve ønskede Mikkel at lave noget som var både unikt og spændende.

- Jeg vidste at emnet ville blive en udfordring, men en lærerig en af slagsen, fortæller han.

Aktuel problemstilling
-
Bambusgulve er et forholdsvis uprøvet produkt, men bambus er både slidstærkt og CO2 neutralt i hele sin levetid fra spire til afbrænding, så jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til det, siger Mikkel og fortæller videre:

- Jeg startede med at kontakte Bygmas hovedleverandør af bambusgulv, hvor jeg fik god information. Herefter evaluerede jeg markedet og de aktuelle behov og fik min salgsperiode – der var en del af fagprøven – til at passe med en kampagne på bambusgulv. Det betød at jeg både kunne skabe blikfang og tilbyde produktet til fordelagtig pris.

Mikkel indkasserede en flot karakter for sin fagprøve, der gennemføres i samarbejde mellem Bygma og Business College Syd, der står for den teoretiske del af uddannelsen. Fagprøven forholder sig til en praktisk problemstilling i virksomheden, og er valgt af eleven i samarbejde med hans eller hendes nærmeste leder.

Bæredygtig dagsorden
- Det glæder os, at op mod halvdelen af alle vores elever i år har valgt at behandle bæredygtige emner i deres fagprøver. Det har stor betydning, at Bygma er med i udviklingen af bæredygtigt byggeri i Danmark. Ved at holde fokus på bæredygtighed, og investere i at informere vores kunder, uddanne vores medarbejdere og stille krav til vores leverandører, er vi med til at mindske byggeriets samlede klimabelastning. Og den dagsorden skal de unge være med til at videreføre, siger marketingdirektør og bæredygtighedsansvarlig Lasse Svendsen. 

Mikkels planer for fremtiden er at blive en rigtig god trælastsælger.

- Bæredygtighed bliver i fremtiden et grundvilkår for at drive forretning, og vi oplever allerede nu en stigende interesse for emnet. Jeg har fokus på at dygtiggøre mig, så jeg kan vejlede i alle typer af produkter; herunder også de bæredygtige.

Bygma har hvert år ca. 80 elever under uddannelse. Et nyt hold starter i Bygma til september.

-jhn

Læs mere om Byggeri

22/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.