Aktuelle nyheder - Byggeri

Bæredygtigt korkgulv skaber lunt miljø hos BørnegårdenPå grund af de mange børnehave- og vuggestuebørn, som dagligt leger på gulvet, var særligt høj slidstyrke og god komfort vigtige egenskaber for institutionen.

Bæredygtigt korkgulv skaber lunt miljø hos Børnegården

I stedet for et traditionelt gulv af linoleum, har Børnegården i Herning valgt gulve af kork. Det giver nemlig et lunt gulv at lege på, dæmper støjen, har en høj slidstyrke og så er det bæredygtigt

Del artiklen på

Samfund - Børnevelfærd

Hos Børnegården i Herning, som har 16 og 67 børn i henholdsvis vuggestue og børnehave, var de gamle linoleumsgulve efterhånden blevet slidte og skulle derfor udskiftes.

På grund af de mange børnehave- og vuggestuebørn, som dagligt leger på gulvet, var særligt høj slidstyrke og god komfort vigtige parametre for institutionen. I første omgang havde de dog slet ikke overvejet et korkgulv som en mulig løsning.

- Mange institutioner er ikke klar over, at et korkgulv kan have en høj slidstyrke og tænker derfor typisk ikke i de baner, når der skal vælges nyt gulv. Men faktum er, at korkgulve sagtens kan følge med det hårdføre linoleum – og samtidig tilføje andre gode funktionaliteter. Derudover er gulvet mindre besværligt og omkostningsfuldt at lægge end linoleum, da man blot kan lægge gulvet ovenpå det gamle gulv i stedet for at afmontere det gamle gulv, og dermed undgår man spartling af undergulvet, forklarer Poul Kristensen, der er salgskonsulent hos Timberman.

Måtte ikke blive dyrere
Netop omkostningerne i forbindelse med gulvlægningen var et afgørende argument for Børnegården i forhold til valg af gulv. Det fortæller Lis Brogård, som er pædagogisk leder hos Børnegården i Herning:

- Når man som institution renoverer, har man jo typisk et budget, man skal holde sig inden for. Prisen har derfor en meget stor betydning i forhold til valg af løsning. Selvom et korkgulv i sig selv muligvis er en anelse dyrere end linoleumsgulvet, er det faktisk samlet set billigere med et gulv af kork, fordi gulvlægningsprocessen er langt nemmere og hurtigere med kork. Det er derfor en vigtig pointe at kigge på de samlede omkostninger i stedet for udelukkende at fokusere på gulvets kvadratmeterpris.

- Da vores institution er placeret i en ældre bygning uden gulvvarme, betyder det også meget for os, at gulvet har isolerende egenskaber med en lun overflade, så man ikke bliver kold af at opholde sig der i længere tid, lyder det fra Børnegården.

Lunt og blødt at lege på
Udover de samlede omkostninger var der også andre parametre, som vægtede højt for Børnegården i Herning. Det var særligt funktionaliteter som varme og gangkomfort:

- Vores børn og personale bruger meget tid på at sidde og lege på gulvet, så det er en kæmpe fordel, at korkgulvet både er blødt og behageligt at gå på. Da vores institution er placeret i en ældre bygning uden gulvvarme, betyder det også meget for os, at gulvet har isolerende egenskaber med en lun overflade, så man ikke bliver kold af at opholde sig der i længere tid. I forhold til både pris og funktion er vi derfor utroligt tilfredse med korkgulvet, lyder det fra Lis Brogård.

Bæredygtigt alternativ
Men et korkgulv har ikke kun en masse praktiske egenskaber – det er også bæredygtigt. Det fortæller Poul Kristensen:

- Et korkgulv kombinerer praktiske hverdagsfunktionaliteter med bæredygtighed og er derfor et rigtig godt alternativ til moderne institutioner, som er klimabevidste og vægter miljøet til vores kommende generationer højt. Med det stigende fokus på bæredygtighed i samfundet er jeg derfor overbevist om, at vi i de kommende år kommer til at se flere børnehaver og vuggestuer, som vælger kork i stedet for linoleum til deres gulve.

Timbermans nyeste korkgulv, Wincanders Wise, fjerner mere CO2 i løbet af hele fremstillingsprocessen, end det udleder, og dermed bidrager gulvet positivt til klimaet.

-jhn

Læs mere om Byggeri

20/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.