left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Broarbejderne på Storstrømsbroen fryser på grund af manglende vintertøjKajanlægget ved den nye Storstrømsbro

Broarbejderne på Storstrømsbroen fryser på grund af manglende vintertøj

Kritikken af arbejdsforholdene på byggeriet af den nye Storstrømsbro fortsætter med at hagle ned over entreprenøren.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Senest fortæller Fagbladet 3F, at de ansatte fryser under arbejdet, fordi de ikke har fået stillet passende vintertøj til rådighed. Arbejdstilsynet har uddelt påbud for broarbejdere, der er i sundhedsfare på grund af kulde, men den italienske hovedentreprenør har ifølge Fagbladet stadig ikke løst problemet for ’brobisserne’.

Flere medarbejdere fortæller, at de selv har måttet købe termodragter og anden beklædning som eksempelvis vandtætte handsker, selv om det af Arbejdsmiljøloven fremgår, at ansatte skal være beskyttet mod påvirkninger fra vejrliget, som kan bringe deres sikkerhed eller sundhed i fare.

Ikke et nyt problem
En pressserådgiver fra hovedentreprenøren, italienske Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV), erkender over for Fagbladet, at der har været ’nogle forsinkelser på varmt arbejdstøj’, og at man arbejder på ’hurtigt at få det bragt i orden’.

Problemet med manglende vintertøj er imidlertid ikke nyt, da det allerede på et sikkerhedsmøde i efteråret blev påtalt, at kranførerne skal have mulighed for varme, vandtætte handsker og heldragter beregnet til vinterbrug.

Foreløbig 140 påbud og forbud
Siden byggestarten i efteråret 2018 har Arbejdstilsynet 140 gange reageret med påbud og forbud for et farligt arbejdsmiljø. Blandt andet har bygningsarbejdere været i fare for at styrte ned fra høje stilladser, blive kørt over af entreprenørmaskiner og få skåret legemesdele af i defekt udstyr.

Også for et år siden har Arbejdstilsynets bemærket problemer med frysende bygningsarbejdere, idet Arbejdstilsynet 18. januar 2019 afgav strakspåbud, da seks udenlandske bygningsarbejdere ikke var beskyttet mod hård kulde og blæst, mens de arbejdede med at binde armeringsjern til et stort betonfundament.

Skal godkendes i Italien
Ifølge Arbejdstilsynet svarede vejrforholdene ved kysten på Masnedø til, at de ansatte arbejdede i 15 til 18 minusgrader.

Ifølge Fagbladet skyldes problemerne med at få vintertøj til de ansatte hos hovedentreprenøren SBJV blandt andet, at det først skal godkendes i Italien, hvor beslutningen er trukket ud i flere måneder.

Læs mere om Byggeri

18/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.