Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggebranchen har valgt årets byggerier 2017

Byggebranchen har valgt årets byggerier 2017

Vinderne af Årets Byggeri 2017 er Vadehavscentret, LEGO House og Toftebo. Prisoverrækkelserne finder sted onsdag og torsdag i denne uge

Del artiklen på

I Årets Byggeri 2017 var der løbet over 50 nomineringer ind med mange og meget forskelligartede byggerier. Nybyggerier, renoveringer og ombygninger i de tre kategorier Åben, Bolig og Erhverv.

Dommerkomiteen valgte i år at pege på tre byggerier som årets vindere: Vadehavscentret og LEGO House i kategorien Åben og den almene bebyggelse Toftebo i Værløse i kategorien Bolig. I kategorien Erhverv rakte det ikke helt til en vinder i år, trods mange gode takter blev det i stedet til to hædrende omtaler. Der var ligeledes to hædrende omtaler i Bolig og tre i Erhverv.

Dommerkomiteen bag Årets Byggeri 2017 udgøres af repræsentanter fra byggeriets førende aktører. Onsdag og torsdag i denne uge overrækker komiteen priserne til bygherrerne og de respektive faggrupper på de vindende byggerier.

Dommerkomiteens begrundelser:

 

Foto:Adam Mørk

Vadehavscentret: (vinder i kategorien Åben)
Et formidlingscenter for besøgende til Vadehavets helt unikke natur og miljø:

- En port til oplevelser og en oplevelse i sig selv. Vadehavscentret er et unikt byggeri, skabt til at formidle et unikt landskab og miljø.

Med en imponerende blanding af sublimt håndværk og overrumplende skulpturel, moderne arkitektur i træ og tækket strå bydes man velkommen i marsklandet. En perfekt ramme om udstillingerne, som vil tiltrække besøgende fra nær og fjern for at opleve den verdensarv, som Vadehavet udgør.

Vadehavscentret er et værdifuldt og bekræftende fyrtårn for de mange andre af landets lokaliteter med kvaliteter og særpræg, som ønsker sig en plads i oplevelsesøkonomien.

 

Foto:Kim Christensen.

LEGO House: (vinder i kategorien Åben)
Et oplevelseshus for børn i alle aldre i Billund:

- Verdens bedste legehus. Skal et hus måles på dets evne til at begejstre og inspirere sine brugere, så er LEGO House uden diskussion i verdensklasse - bare spørg børnene.

På lang afstand pirrer bygningen fantasien og forventningens glæde uanset, hvordan man nærmer sig. Enhver ved, hvad dette hus er skabt for, og hvilke oplevelser det rummer. Indenfor frisættes leg og kreativitet, og huset spreder på en gang glæde og bidrager samtidig til at udvikle nye generationers skabertrang.

Billund - Børnenes Hovedstad - er blevet en attraktion rigere og et stort skridt nærmere målet om at være et nationalt og internationalt samlingspunkt for børn, kreativitet, leg og læring.

 

Foto:Bjerg Arkitektur

Toftebo (vinder i kategorien Bolig)
En renovering af en almen bebyggelse i Værløse:

- Et vigtigt eksempel til efterfølgelse. Danmark stræber efter at gøre sig uafhængig af fossile brændstoffer, og bygninger er en af de helt tunge energiforbrugere. Toftebo demonstrerer, at det er muligt at renovere den eksisterende bygningsmasse til passivhus-standard inden for den almene ramme.

Ved at tænke totaløkonomisk har beboerne nu fået et bedre hus uden at gå på kompromis med bebyggelsens oprindelige kvaliteter. Der er lagt stor omtanke, ansvarlighed og fremsynethed i projektet, der samtidig anviser en vej, som langt flere af vores byggerier bør gå de kommende år.

At renovere Toftebo med dette resultat gør alle, der har bidraget, stor ære.

Hædrende omtaler:
Foruden vinderprojekterne fik syv byggerier hædrende omtaler i de tre kategorier:
Arla Innovation Centre og Nordea Bank Ørestad (Erhverv), The Silo og Samuels Hus (Bolig) og CIS Nordhavn, Vendsyssel Teater og Katrinedals Skole (Åben).

Læs mere om de enkelte projekter i magasinet Byggeri - her på bygtek.dk offentligøres projekterne også de kommende uger.

-mir


Fakta: Om Årets Byggeri:
Årets Byggeri er den bredeste og mest alsidige pris i byggebranchen. En national hæderspris som hvert år tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres byggefaglige og samfundsmæssige betydning. Nominerede byggerier bedømmes af en dommerkomite med branchens vigtigste branchedirektører og aktører. Magasinet Byggeri er vært for Årets Byggeri.

Dommerkomite:
Formand Scott Hollingsworth (arkitekt, HPC Danmark), Lene Espersen (direktør, Danske Arkitektvirksomheder), Henrik Garver (adm. direktør, FRI), Peter Hesdorf (adm. direktør, Byggeriets Evaluerings Center), Elly Kjems Hove (branchedirektør, DI BYG), Anne Skovbro (filantropidirektør, Realdania), Lars Storr-Hansen (adm. direktør, Dansk Byggeri) og Palle Thomsen (adm. direktør, Danske Byggecentre).


Læs mere om Byggeri

5/12 2017
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.