Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Byggefirma med socialt overskud

En række private virksomheder er gået sammen om at skabe og formidle ’små job med mening’. Entreprenørvirksomheden TL BYG er en af dem, der vil hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i job

Del artiklen på

Med henblik på at skabe en meningsfuld tilværelse for borgere på kanten af arbejdsmarkedet har en task force bestående af godt 20 private virksomheder i Aalborg Kommune startet initiativet 'Små job med mening'.

Et nyt initiativ der i samarbejde med BusinessAalborg og Jobcenter Aalborg skal gøre det lettere for erhvervslivet at tage socialt ansvar. Det skal ske ved at formidle små jobs mellem virksomheder og kontanthjælpsmodtagere, som er parate til gradvist at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

TL BYG eren af de virksomheder, der står bag initiativet - og de glæder sig over tiltaget, som har gjort det simpelt og overskueligt at ansætte folk i små jobs uden administrativt besvær:

- Det forpligter at være en virksomhed af vores størrelse. Det betyder, at vi kan og vil tage et socialt ansvar og hjælpe borgere på arbejdsmarkedet tilbage i job. Vi er derfor meget glade for initiativet 'små job med mening', som har den afgørende fordel, at ansættelsesprocessen er gjort så nem. Det giver flere virksomheder – store som små – mulighed for at gøre en indsats, forklarer direktør i TL BYG Peter Boltau og fortsætter:

- Ud over 'små job med mening” har vi flere fleksjobbere ansat, som blandt andet hjælper med support i vores IT-afdeling og mindre opgaver på smedeværkstedet. Det skaber stor værdi for os som virksomhed, da vi får løst en række konkrete opgaver, som i mange tilfælde ville blive nedprioriteret eller være en ekstra arbejdsbyrde for vores andre medarbejdere.

Alle virksomhedens små- og fleksjobbere har en fast kontaktperson tilknyttet, som skal vejlede og fungere som daglig mentor.

Kun gode erfaringer
TL BYG har i dag to ansatte i ’små job’ samt to fleksjobbere. Ifølge Peter Boltau har virksomheden kun gode erfaringer med at ansætte jobparate kontanthjælpsmodtagere, og han opfordrer derfor flere virksomheder til at følge trop:

- Det er så fedt at se den rejse, de kommer på ved at være her. Langt de fleste vokser med opgaven og bliver lige så stille i stand til at arbejde i flere timer, end de oprindeligt troede. Vi kan se, at det gør en forskel for den enkelte, og derfor kan jeg også kun anbefale andre virksomheder at gøre det samme, lyder opfordringen fra Peter Boltau.

-jhn

Læs mere om Byggeri

11/10 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder