Aktuelle nyheder - Byggeri

Bygningsreglement svigter boligejerne- I værste fald kan det koste bygherren i tusindvis af kroner, hvis dokumenterne mangler, og bygningen senere skal sælges videre, siger direktør og ejer af Jysk Trykprøvning, Vivi Gilsager

Bygningsreglement svigter boligejerne

Med det nye bygningsreglement har private boligejerne hele ansvaret for dokumenterne i byggesager. Der er ingen kommunal kontrol og for erhverv kontrolleres kun 10% af byggesagerne, kritiserer teknisk revisor i Energistyrelsen

Del artiklen på

Med det nye bygningsreglement er private boligejerne overladt til sig selv og står med det fulde ansvar for byggesagernes dokumenter. Der er ikke længere nogen kommunal kontrol og indenfor erhverv kontrolleres kun 10% af byggesagerne.

Det kan potentielt give rigtig store problemer. Bygherren - hvad enten vi taler privat eller erhverv - kan komme til at hænge på store omkostninger, hvis godkendelser og certifikater ikke foreligger, og der opstår problemer med byggeriet.

- Jeg synes, det er meget at forlange, at bygherrerne, som følge af det nye bygningsreglement, selv skal sikre sig, at der foreligger kloakattester, trykprøvningsattester, energimærker mv. Det burde fortsat være kommunernes ansvar at der udføres 3. parts kontrol. I værste fald kan det koste bygherren i tusindvis af kroner, hvis dokumenterne mangler, og bygningen senere skal sælges videre, siger direktør og ejer af Jysk Trykprøvning, Vivi Gilsager, der også er teknisk revisor i Energistyrelsen samt  formand for brancheforeningen Danske Bygningskonsulenter.

Ingen kontrol af trykprøvning
En anden betænkelig ting i regelsættet er iflg. Vivi Gilsager:

- Der er ingen krav om uddannelse, certificering eller andet til de personer, der udfører trykprøvning. Det kan i værste fald betyde, at en bygning, som er kontrolleret af en person uden uddannelse og baggrund inden for trykprøvning vurderer, at bygningen ikke er tæt nok og derfor forlanger ekstra arbejder af håndværkerne i 100.000 kroners klassen eller omvendt, at de vurderer, at bygningen ér tæt, uden den reelt er det. Det kan forårsage råd og svamp i konstruktionen og være fatal. Det synes jeg ikke, bygherrerne kan være tjent med.

-jhn

Fakta om Jysk Trykprøvning A/S
Jysk Trykprøvning er byggeriets partner inden for trykprøvning, energimærkning, lydmåling, termografi og byggeteknisk rådgivning. Virksomheden har 12 års erfaring og Vivi Gilsager, som er direktør/ejer, er strategisk formand for brancheforeningen Danske Bygningskonsulenter og teknisk revisor i Energistyrelsen.

 

Læs mere om Byggeri

27/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.