left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Coronakrise forværrer 150 procent forhøjelse af skat på ejerskifte

Coronakrise forværrer 150 procent forhøjelse af skat på ejerskifte

Regeringens forværring af betingelserne for generationsskifte blev ikke ligefrem bedre af coronaens hærgen

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

2020 bliver et svært år for de virksomhedsejere, der nærmer sig pensionsalderen og som gerne vil foretage generationsskifte.

Op til årsskiftet foretog mange virksomheder generationsskifte, hvis det vel at mærke var muligt, fordi regeringen 1. januar hævede afgiften på ejerskiftet med 150 procent. 

Det var en forhøjelse, der alene kan spænde ben for mange virksomheders muligheder for at blive ført videre af næste generation.

Siden har coronakrisen ramt og lammet store dele af erhvervslivet, og det har ikke gjort det lettere at sælge eller generationsskifte en ellers veldrevet virksomhed.

Direktør i Dansk Håndværk, Morten Frihagen, frygter, at ikke mindst de mindre virksomheder, hvor ejeren stod overfor snarlig pension, i den situation har valgt at drosle aktiviteten ned i stedet for at geare op, som det ellers er ’god latin’ op til et virksomhedssalg.

Samling med gode råd
Selv om håndværksbranchen er sluppet nådigt gennem det første kvartal af krisen, frygter han, at nogle af de små virksomheder, som skulle gøres klar til at blive solgt eller overdraget til næste generation, har smidt håndklædet i ringen, fordi det hele har set så vanskeligt ud.

Dansk Håndværk vil i den situation hjælpe med inspiration og viden om, hvordan ejerne kommer videre med det salg eller generationsskifte, som skulle være sat i gang i de forløbne måneder:

- Vi har revideret vores samling med gode råd til, hvordan ejerledere bør gribe et salg eller generationsskifte an. Ganske vist har regeringen hævet arveafgiften voldsomt i år, og krisen har sat mange ting på pause - men man må ikke give op. Salg eller overdragelse af virksomheden er nemlig en vigtig del af den pensionsopsparingen, som mange selvstændige har sat deres lid til, siger Morten Frihagen.

Alle kan læse med
Ifølge undersøgelser arbejder flere end halvdelen af de privatansatte lønmodtagere i en familieejet virksomhed, og en stor del af dem i netop de helt små firmaer.

Derfor er det ifølge Dansk Håndværk i alles interesse at netop de arbejdspladser videreføres. Fra fredag kan alle frit læse samlingen af materialer om generationsskifte via Dansk Håndværks netside.

Den består af tre artikler om, hvordan man griber et salg eller en overdragelse af virksomheden an - suppleret af tre gange fem gode råd, der i punktform opsummerer de skridt, man skal igennem fra planlægning over forberedelse af virksomheden til selve salget og den tidligere ejers opgaver i den efterfølgende periode.


Læs mere om Byggeri

3/7 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.