Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk Byggeri: Hold næsen i reformsporet efter folketingsvalgetDansk Byggeris cheføkonom Bo Sanderg opfordrer politikerne til ikke at svække på arbejdsmarkedsreformerne efter et folketingsvalg .

Dansk Byggeri: Hold næsen i reformsporet efter folketingsvalget

Otte år i træk er antallet af offentligt forsørgede faldet. En kombination af arbejdsmarkedsreformer og opsving giver det positive resultat

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I en kommentar til Danmarks Statistiks opgørelse af antal offentligt forsørgede i 4. kvartal 2018 skriver cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri blandt andet, at 6.800 færre offentligt forsørgede og et facit på et pænt stykke under 700.000 offentligt forsørgede i 4. kvartal 2018, ”er måske årets hidtil bedste nøgletal.

Bo Sandberg erkender, at de økonomiske nøgletal bevæger sig lidt op og ned, og at de internationale peger mest nedad:

- Nøgletallene i dansk økonomi er stadig for det meste positive, om end væksttempoet er gået ned. Ét nøgletal, der dog kvartal for kvartal lyser op i landskabet, er statistikken over offentligt forsørgede, siger cheføkonomen.

31 kvartaler i træk med færre på overførsel
Ganske vist er 2019 ikke mere end 2½ måned gammelt, men der er 692.700 16-64 årige på offentlig forsørgelse:

- I otte år – 31 kvartaler i træk - er der kommet stadig færre på offentlig forsørgelse. Nøk for nøk går det den rigtige vej med færre på efterløn, dagpenge og førtidspension i de erhvervsaktive aldre. Og det er en kombination af arbejdsmarkedsreformer og opsving, der giver dette positive resultat. Efter folketingsvalget er der i den grad brug for at fastholde næsen i reformsporet, for det er i solskinsvejr og opgangstider, hvor der er job at få, at man skal blive ved at finjustere strukturerne på arbejdsmarkedet og i skattesystemet, siger Bo Sandberg.

Marginaliserede grupper ind på arbejdsmarkedet
Han slår samtidig fast, at der også er positive effekter af et stramt arbejdsmarked med rekrutteringsudfordringer:

- Det er en gylden mulighed for at få flyttet marginaliserede grupper ind på arbejdsmarkedet. Og her spiller ikke mindst byggeriet en vigtig rolle, siger Bo Sandberg.

Han understreger, at der nu er cirka 152.000 færre på offentlig forsørgelse, end da denne statistik umiddelbart efter finanskrisen ramte sit toppunkt i 2010,

Ifølge Danmarks Statistik er det især efterlønnere (-11.100), nettoledige (-5.300) og kontanthjælpsmodtagere (-4.500), der er blevet færre af i løbet af det seneste år.


Læs mere om Byggeri

19/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder