Aktuelle nyheder - Byggeri

Dansk Håndværk støtter krav om coronapas

Dansk Håndværk støtter krav om coronapas

En enkelt medarbejder kan i værste tilfælde lukke en hel virksomhed i flere uger, hvis han eller hun bærer smitte med på arbejde

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Der er meget delte meninger om regeringens hastelov om muligheden for, at arbejdsgivere kan stille krav til medarbejderne om coronapas og dermed reelt vaccination.

Men i Dansk Håndværk er der ingen tvivl. Direktør Morten Frihagen understreger, at et coronapas er vigtigt for både samfundsøkonomien og den enkelte virksomhed, i kampen for at holde smitten nede:

- En enkelt medarbejder kan i værste tilfælde lukke en hel virksomhed i flere uger, hvis han eller hun bærer smitte med på arbejde, siger Morten Frihagen.

Hensyn til de ansattes sikkerhed
Selv om håndværksvirksomheder har været meget dygtige til at holde hjulene i gang under coronakrisen, vil brug af coronapas ifølge Dansk Håndværks direktør være et vigtigt godt redskab, der tager hensyn til de ansattes sikkerhed:

- Alle skal trygt kunne møde på arbejde - også ældre medarbejdere. Vi skal passe på, at frivilligheden i forbindelse med vaccine ikke kun fremstilles, som ’retten til at vælge fra’. De vaccinerede har også et krav på at kunne gå på arbejde med lavest mulig risiko for smitte. På den måde vil et coronapas være helt i tråd med den normale lovgivning om arbejdsmiljø, hvor arbejdsgiveren skal sikre, at de ansatte ikke udsætte for sundhedsrisiko, mener Morten Frihagen.

Alle bør bruge muligheden
Bliver loven vedtaget håber Dansk Håndværk, at alle i byggesektoren vil benyttes sig af muligheden:

- Nogle virksomhed kan sikre sig godt på den måde. Men medarbejdere sendes ofte ud på store byggepladser, hvor mange forskellige firmaer arbejdet sammen. I den situation er det vigtigt, at hele branchen står sammen om at sikre trygge arbejdsforhold, lyder det fra Dansk Håndværks direktør.


Læs mere om Byggeri

19/11 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.