Aktuelle nyheder - Byggeri

Dansk tegnestue skal tryghedsrenovere i GøteborgLink Arkitektur er bl.a. blevet valgt til at stå for tryghedsrenovering i Gøteborg pga. veldokumenterede erfaringer i belastede områder i Danmark. Foto: Felix Gerlach

Dansk tegnestue skal tryghedsrenovere i Gøteborg

Link Arkitektur har fået opgaven med skabe tryghed i ti boligblokke og tilstødende udeområder i Hammarkullen, der er et af Gøteborgs seks særligt udsatte områder

Del artiklen på

Projektet er et af flere, der skal arbejde på at løfte Hammarkullen af politiets liste over særligt sårbare områder. Opgaven som er blevet tildelt tegnestuen inkluderer ti bygninger og to underjordiske garager, en park og et naturområde. I alt omfatter det ca. 60.000 kvadratmeter og 830 lejligheder. Med en udformning, som fokuserer på helheden og sammenhængen i området, er målet et trygt og levende boligområde.

Den danske tegnestue arbejder i tråd med nyeste forskning og bedste praksis indenfor forebyggelse af situationel kriminalitet. En gennemtænkt udformning af boligområdet kan fjerne mange faldgruber og bidrage til at skabe levende miljøer, som føles trygge at bo og færdes i.

Det er især Links danske tegnestuer, der har stærke særkompetencer indenfor social bæredygtighed og tryghedsrenovering. Det var derfor oplagt at indgå et samarbejde, hvor der netop blev trukket på disse kompetencer.

Fysiske tiltag kan øge områdets attraktivitet og tiltrække en bredere gruppe mennesker, og dermed øge den sociale integration. Arkitekturen er vigtig for tryghed og trivsel, men det kræver også andre tiltag at tackle alvorlig kriminalitet og menneskers socioøkonomiske sårbarhed. Kombinationen af fysisk udformning, særkompetencer, sociale tiltag og politiets indsats samt en aktiv ledelse vil skabe trygge nabolag med gode livsmiljøer.

- Denne type af projekter kræver godt kendskab til, hvordan vi former trygge og levende miljøer, men også erfaring med hvordan vi samarbejder med beboerne for at skabe en følelse af ejerskab af stedet. Det er også vigtigt at huske, at området skal være et godt sted at bo i byggeperioden. Vi går til opgaven med stor respekt for beboerne og vi tager vigtig erfaring med os fra lignende projekter, fortæller Johanna Eriksson, regionschef i Link Arkitektur Sverige.

Målbare resultater
Link Arkitektur var det eneste kontor, som opnåede maximalt antal point for kvalitetsparametre i evalueringen, da de har kunne trække på erfaringen fra at løfte flere udsatte områder.

Link Danmark gennemførte bl.a. en tryghedsrenovering i Korskærparken og Sønderparken, der resulterede i, at kriminaliteten blev halveret i Sønderparken, og at begge områder blev fjernet fra Danmarks ghettoliste. Et tredje eksempel er tryghedsrenoveringen af Bispehaven, hvor andelen af beboere, som følte sig trygge med at bo i området steg fra 43% til 65%.

- Vi er glade for at kunne fortsætte den gode stime af vigtige helhedsplaner med fokus på social bæredygtighed og tryghedsskabende arkitektur. Der er en direkte linje fra de vellykkede tryghedsskabende projekter i Danmark til de tanker og arkitektoniske greb, der skal tages i brug i Hammarkullen. Samtidig er opgaven i Göteborg, med sin størrelse og kompleksitet, af en karakter, der med garanti vil give os nye og vigtige erfaringer med til fremtidige danske projekter, fortæller Esben Trier Nielsen, projektansvarlig i Lnk Arkitektur Danmark.

Udviklingen i Hammarkullen er en fælles indsats af Gøteborg By gennem bygdelsforvaltningen Angered, Bostadsbolaget, GøteborgLokaler, Stadsbyggnadskontoret og Park- og naturforvaltningen.

-los

Læs mere om Byggeri

2/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.