Aktuelle nyheder - Byggeri

Danskerne vil helst bo på SamsøHer er de mest populære kommuner, når danskerne skal vælge et sted at bo

Danskerne vil helst bo på Samsø

Danskerne vil ikke bo i Frederikshavn, Hjørring, Sønderborg, Morsø og Thisted, men vil i stedet bo på Samsø, Vallensbæk, Glostrup, Rødovre og Herlev. Det viser en aktuel analyse fra Boligdeal.dk

Del artiklen på

Danskerne vil ikke bo i Frederikshavn, Hjørring, Sønderborg, Morsø og Thisted, men vil i stedet bo på Samsø, Vallensbæk, Glostrup, Rødovre og Herlev. Det viser en aktuel analyse.

Analysen, som er udarbejdet af boligportalen Boligdeal.dk, undersøger de geografiske ønsker i mere end 350.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af boligsøgende danskere over en periode på et år. Analysen gør boligsøgernes interesse for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Den rådne banan skraber bunden
Analysen viser, at kun få danskere har lyst til at bo i kommuner i den Rådne banan.

Nederst i indekset ses således Thisted, Morsø, Sønderborg, Hjørring, Frederikshavn, Lemvig, Jammerbugt, Vesthimmerland og Lolland med indekstal på hhv. 1.04, 1.20, 1.77, 1.80, 1.80, 1.83, 1.95, 2.23 og 2.26.

Også hvis man kigger på de kommuner, der huser de 25 største byer i Danmark er billedet klart:

- I bunden finder vi Sønderborg, Aalborg, Esbjerg, Hobro, Viborg og Svendborg med indekstal på hhv. 1.77, 2.48, 2.5, 2.51, 2.52 og 2.72. Det er tydeligt at disse kommuner så at sige skvatter i den rådne banan. Man kan desuden undre sig over om Aalborg med sin lave placering er på vej ind i den rådne banan, siger Thomas Barfod fra Boligdeal.dk.

Samsø er mest attraktiv
Helt i toppen af indekset ligger Samsø med et indekstal på hele 51.34, hvilket er mange gange højere end nummer to, som er Vallensbæk med et indekstal på 34.60.

- Det er tydeligt at mange danskere flirter med tanken om at flytte til Samsø, som er sprunget hele 19 pladser frem i indekset ifht. sidste års analyse. Samsø har gang i et eller andet, hvilket også underbygges af andre analyser, der viser, at mange mennesker ønsker at flytte deres virksomhed til Samsø, siger Thomas Barfod.

Københavner kommuner i top
Hvis man ser bort fra Samsø toppes indekset af en række kommuner tæt på København, herunder Vallensbæk, Glostrup, Rødovre, Herlev, Ishøj, Albertslund, Frederiksberg og Solrød med indekstal på hhv. 34.60, 28.81, 25.96, 21.83, 21.15, 20.17, 19.80 og 18.93.

Hvis man kigger på de kommuner der har de 25 største byer er billedet det samme:

- De kommuner der ligger tæt på København topper indekset med Høje-Taastrup, Hørsholm, Hillerød, Roskilde og Køge i spidsen med indekstal på hhv: 15.31, 9.95, 8.55, 7.37 og 6.73, siger Thomas Barfod, som dog bemærker at selve Københavns Kommune blot ligger på niende plads blandt kommunerne med de 25 største byer.

Fredericia og odder højest i Jylland
Odder er den jyske kommune, der ligger højest i indekset med et indekstal på 12.53.

- Hvis man kigger på kommunerne med de 25 største byer, ligger Fredericia højest med et indekstal på 6.38, skarpt efterfulgt af Kolding og Vejle med indekstal på hhv. 4.80 og 4.64, mens Aarhus ligger på 18´ende plads med et indekstal på blot 2.97, siger Thomas Barfod.

Odense og Kerteminde vinder på Fyn
Kerteminde topper med et indekstal på 6.72 indekset blandt de fynske kommuner.

- Blandt kommunerne med de 25 største byer vinder Odense på Fyn med et indekstal på 3.24 på Fyn efterfulgt af Svendborg med et indekstal på 2.72, siger Thomas Barfod.

-jhn

Om analysen:
Danskerne interesse for at bo i forskellige kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100. Formlen bag en given kommunes indekstal er således: (Antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen)x100.

Se hele analysen her

Læs mere om Byggeri

16/1 2018
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.