Aktuelle nyheder - Byggeri

En arkitektkonkurrence – to vindere Visualisering af bydelsplads fra Holscher Nordberg og SNA’s vinderforslag til det nye byområde Stóratjørn i Tórshavn.

En arkitektkonkurrence – to vindere

Team SNA + Holscher Nordberg samt Team MAP Arkitektar skal samarbejde om at udvikle et nyt byområde på ca. 800.000m2 i Færøernes hovedstad Tórshavn

Del artiklen på

Arkitektur

Indbyggertallet på Færøerne er de seneste år vokset markant, hvilket især mærkes i hovedstaden Tórshavn. På den baggrund indbød Tórshavnar Kommuna i starten af året til en byplankonkurrence om udviklingen af hovedstadens næste store byområde ’Stórutjørn’ – et byområde på ca. 800.000 m2 som skal indeholde en blanding af boliger, butikker, erhverv og offentlige funktioner.

Syv teams søgte om deltagelse og fire teams med en blanding af danske og færøske tegnestuer blev udvalgt til konkurrencen, som blev afgjort ved en offentliggørelse i Tórshavn d. 19. maj. Her havde en enig dommerkomité udvalgt to ligeværdige vindere af konkurrencen.

De to udvalgte vinderprojekter tager begge udgangspunkt i en landskabelig tilgang, hvor mest muligt af den følsomme færøske natur bevares. Med projektet ’Stóratjørn – Oyggjar á hieði’ (øer på heden) har Holscher Nordberg og SNA skabt en helhedsplan for det nye byområde med en helt ny tilgang til, hvordan man kan bosætte sig i landskabet med fokus på naturværdi i uderummene og stærke fællesskaber i bebyggelsen.

Holscher Nordberg har allerede erfaringer fra både Danmark, Norge og Sverige, og partner Nils Holscher ser frem til nu også at arbejde i Færøerne:

- Det har været utroligt spændende at arbejde tæt sammen med den færøske tegnestue SNA om at udvikle en stedsspecifik helhedsplan som både tager hensyn til det særlige færøske landskab, det dramatiske terræn og den særlige færøske bosætnings- og bygningskultur, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

Grundige analyser af vind og vejr
På baggrund af grundige analyser af de hårde vind- og vejrforhold i området og en forståelse for traditionelle færøske måder at bygge og bo på, er der skabt en plan som både har rod i stedet og fortiden, men som også peger fremad med nye rammer for fremtidens fællesskaber og bosætningsmønstre.

- Vi har skabt en helhedsplan som sætter fællesskabet i fokus på en måde som måske kendes fra bygderne og de små lokale samfund, men som ofte glemmes i storbyen. Vi glæder os til at arbejde videre med den vision i tæt samarbejde med Tórshavnar Kommune og den øvrige vinder fra konkurrencen, siger udtaler direktør i SNA, Selmar Nielsen.

-los


Læs mere om Byggeri

20/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.