Aktuelle nyheder - Byggeri

Endnu mere solstrøm til syddansk klimastrategiRegion Syddanmarks solcellepark ved Nyt OUH dækker et areal på omkring 2,4 hektar, og det anslås, at anlægget kommer til at producere omkring 4600 MWh om året. Dronefoto: Helle Fjord.

Endnu mere solstrøm til syddansk klimastrategi

Region Syddanmark udvider nu de eksisterende solcelleanlæg på de syddanske sygehustage med knap 50 %

Del artiklen på

De syddanske solskinstimer spiller en vigtig rolle i Region Syddanmarks bestræbelser på at blive en bæredygtig, grøn region. Takket være regeringens ophævelse af anlægsloftet har regionen fremrykket en grøn investering på 35 mio. kr. for at få endnu flere solceller på de syddanske sygehustage.

Det er regionens nye sygehusbygninger i Kolding, Esbjerg, Aabenraa og de nye psykiatrisygehuse i Aabenraa og Esbjerg, der ved hjælp af droneoverflyvninger er blevet screenet for egnede tagflader. Screeningen har vist, at der på de nye bygninger er plads til solcelleanlæg på 12.000 m2 – et areal svarende til tre fodboldbaner.

Med de ekstra 12.000 m2 solcelleanlæg udvider regionen solcelleanlæggene på sygehustagene med ca. 50 %. I 2012 opstillede Region Syddanmark 25.000 m2 solcelleanlæg på sygehusenes ledige tagflader og på regionshuset i Vejle. Det var dengang Danmarks største enkeltinvestering i solcelleanlæg, og udgiften løb op i 82 mio. kr.

Produktion af vedvarende energi er højt prioriteret i Region Syddanmark, fortæller formand for regionens anlægs- og innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S):

- Vi tager klimaudfordringerne alvorligt. Derfor har vi forpligtet os på at sætte fart på grønne investeringer bl.a. ved at øge produktionen af grøn strøm på vores sygehuse. Og vi sætter handling bag ordene. For en måned siden tog vi den 2,4 hektar store solcellepark ved Nyt OUH i brug, og nu får vi sat yderligere 12.000 m2 solcelleanlæg op på de nye bygninger ved Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Sønderjylland og i Psykiatrien, så der bliver produceret solstrøm på hver eneste ledige tagflade.

Region Syddanmark har haft udvidelsen af solcelleanlægget i udbud, og det bliver den syddanske virksomhed El:Con, der skal levere og opsætte solcellerne på alle enheder.

Samlet 5200 MWh om året
Det er planen, at solcelleanlæggene skal etableres allerede i år. Den fremrykkede investering på 35 mio. kr. er blevet mulig, da regeringen i foråret ophævede regioneners anlægsloft. Det skete for at sætte gang i investeringer, der kunne styrke beskæftigelsen og Danmarks økonomi, der blev hårdt ramt af corona-krisen.

Når udvidelsen af solcelleanlæggene på sygehustagene er færdig, vil anlæggene samlet set kunne yde 5200 MWh om året. Det svarer til strømforbruget for knap 1600 husstande. Mængden fra de nye solcelleanlæg vil være 2000 MWh. Det svarer til strømforbruget fra ca. 600 husstande. Dermed vil de nye solcelleanlæg levere et væsentligt bidrag til, at regionen udleder mindre CO2. Strømproduktionen betyder, at investeringen kan afskrives i løbet af 10-11 år.

Om regionens solcelleanlæg
De nye solcelleanlæg bliver placeret på de nye psykiatrisygehuse i hhv. Aabenraa og Esbjerg og på tre af regionens sygehus-enheder:
- Sygehus Lillebælt: På de nye og gamle sygehusbygninger i Kolding
- Sydvestjysk Sygehus: På den nye sengebygning, dialysebygning og FAM i Esbjerg
- Sygehus Sønderjylland: På den nye sengebygning og nye og gamle sygehusbygninger i Aabenraa

-kj

Læs mere om Byggeri

14/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.