Aktuelle nyheder - Byggeri

Energiplan uden effektiviseringer i bygninger holder ikke i længdenDAnsk Håndværks direktør Morten Frihagen

Energiplan uden effektiviseringer i bygninger holder ikke i længden

Dansk Håndværk advarer ligesom den øvrige bygesektor regeringen mod at negligere energieffektivisering af bygninger i energiplanen

Del artiklen på

Regeringen har ifølge Dansk Håndværks direktør Morten Frihagen med sit udspil til en ny energiplan stort set droppet at spare på en tredjedel af landets energiforbrug.

Han mener, at regeringens undladelse af at inddrage bygninger i energiplanen er udtryk for
skuffelse over, at den tidligere ordning for energieffektivisering af bygninger ikke har virket tilstrækkeligt:

-I stedet vil regeringen nøjes med en såkaldt ’langsigtet renoveringsstrategi’ og en ekstra informationsindsats til landets boligejere - stort set uden økonomiske incitamenter. Men bygningsmassen i Danmark står for omkring en tredjedel af energiforbruget. Og der er store besparelser at hente, hvis man gør det attraktivt for ejer af ældre boliger at isolere og modernisere bygningerne, forklarer Morten Frihagen

God forretning
Han peger på, at nogle af de billigste muligheder på energiområdet er en indsats mod dårlig isolering, gamle vinduer og forældede varmesystemer.

Derfor bør bygningerne opprioriteres og have en langt større andel af de midler, der skal bruges på tilskud:

- Selvfølgelig er energiforbedringer også en god forretning for de håndværkere, der skal udføre dem. Men det er også en god forretning for de boligejere, der får tilskud til forbedringerne. I sidste den del af energiforbruget, der anvendes i bygningerne, også nøglen til en grønnere fremtid for Danmarks som helhed. Så tilskud til det område kan ikke gives bedre ud, siger Morten Frihagen.

DanB

 

Læs mere om Byggeri

17/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.