Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Er DU klar til den næste plastrevolution? Ifølge den seneste forskning udledes der alene i verdenshavene 15 tons plast i havet hvert minut - og dette forventes at blive fordoblet i løbet af de næste 10 år. Innotalk sætter fokus på problemet.

Er DU klar til den næste plastrevolution?

Innotalk inviterer til konference om vores overdrevne forbrug af plast, der har ført til, at FN har erklæret, at plastforureningen af havene er ’en fælles bekymring for menneskeheden’

Del artiklen på

Plast er en fundamental byggesten i vores økonomi. Det globale forbrug af plast er tyvedoblet de seneste 50 år og vil stige med 75 % frem mod 2030, hvis vi ikke ændrer kurs. I Danmark forbrænder vi over halvdelen af vores plastaffald, og som land rangerer vi lavere end mange af vores naboer i forhold til genanvendelse. FN har erklæret, at plastforureningen af havene er ’en fælles bekymring for menneskeheden’.

Alt for meget af den plast, vi producerer og forbruger, bliver kun brugt en enkelt gang og ender i naturen og verdenshavene. Som en del af transformationen mod en cirkulær økonomi er det tid til at gentænke design, forbrug og genanvendelse af plast med nye innovative løsninger.

Det er med andre ord tid til at revolutionere vores tilgang til plast. Ambitionen er, at Danmark bliver et foregangsland ved at gentænke den måde, vi designer, forbruger og ikke mindst genanvender plast på.

På den baggrund har Innotalk inviteret bl.a. uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, Clarisse Magnin-Mallez fra McKinsey & Company i Paris, international plast og havaktivist Emily Penn m.fl. til at tale om emnet torsdag den 17. januar kl. 09.30-13.30 i FN Byen.

Udover de nævnte talere vil en række øvrige meningsdannere, beslutningstagere og erhvervsprofiler komme med input til vores plastudfordringer og få bud på løsninger for forbrugere, virksomheder og politikere.

Konferencen er gratis, men der er begrænsede antal pladser, som tildeles efter først til mølle-princippet.

På konferencen vil Innovationsfonden i samarbejde med konsulenthuset McKinsey & Company bl.a. præsentere en ny rapport om, hvordan vi tackler det nuværende plastproblem, herunder hvilke muligheder Danmark og danske virksomheder har for at blive førende i cirkulær brug af plast.

Tilmelding kan ske her

Programmet er som følger:

09.30-09.35: Velkomst - Stine Kirstein Junge, chef for UNDP's SDG Accelerator-program.

09.35-09.40: Præsentation af plastprojekt, Flemming Besenbacher, Innovationsfonden

09.40-09:50: Tale af EU’s Miljøkommissær (video), Karmenu Vella

09.50-10.05: Habib El-Habr, Coordinator of the Global Programme of Action for the Protection of the Marine Environment from Land-based Activities, UN Environment

10.05-10.20: ‘New Plastic Economy – Towards a circular use of plastics’ af Clarisse Magnin-Mallez, Senior Partner, McKinsey & Company i Paris.

10.20-10.30: Innovationsmuligheder i en ny plastøkonomi, uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers

10.30-10.50: Kaffepause

10.50-11.10: ‘Plastic Ocean: eXXpedition’ ved aktivist Emily Penn

11.10-11.20: Plast i miljøet, Maria Gjerding Danmarks Naturfredsforening

11.20-11.55: Virksomheders svar på en ny plastøkonomi
Jesper Emil Jensen, Regional CEO Færch Franz Cuculiza, adm. dir Aage Vestergaard Larsen Michael Løve, Vice President, Netto, Salling Group

11.55-12.25: Paneldebat

Ida Auken, MF, RV Christian Rabjerg Madsen, MF, S Brian Bech Nielsen, Rektor Aarhus Universitet Christina Busk, Plastindustrien

12.25-12.30: ’Vejen frem’, Flemming Besenbacher, Innovationsfonden

12.30-13.30: Let frokost og netværk

-los


Læs mere om Byggeri

11/1 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder