Aktuelle nyheder - Byggeri

Finansministeren: Hjælpepakke til erhvervslivet er krigskirurgi

Finansministeren: Hjælpepakke til erhvervslivet er krigskirurgi

Hvis brodne kar misbruger den økonomiske hjælpepakke, vil myndighederne slå hårdt ned

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Finansminister Nicolai Wammen lagde ved præsentationen af aftalen om en økonomisk hjælpepakke til virksomhederne, ikke skjul på, at den brede opbakning og hurtige forhandling er et bevis på, at det danske folkestyre står sammen, når det virkelig gælder.

- Den aftale vi har lavet af samtlige partier holder hånden under vores virksomheder, og vores lønmodtagere. Det gælder både de helt små virksomheder de mellemstore og de helt store. Jeg er helt sikker på, at det, vi har set de seneste uger, hvor vi fra dag til dag og time til time har set nye udfordringer, betyder, at der bliver brug for flere tiltag i den kommende tid. Men denne aftale er et meget stort skridt i den rigtige retning, sagde finansministeren.

Vil gøre hvad der skal til
Samtidig understregede han, at det også af aftalen fremgår, at hele Folketinget sammen med regeringen godt bag budskabet om, at man er parat til at gøre, hvad der skal til, for at få Danmark også økonomisk gennem denne meget svære tid.

Ministeren slog fast, at Danmark ’har de økonomiske muskler’, der er nødvendige, fordi der er en sund økonomi, og derfor har vi også råd til de initiativer, der er taget:

- Vi har også råd til det, hvis der bliver brug for mere, og vi er enige om nødvendigt at lægge yderligere et trecifret milliardbeløb på bordet for at vise, at der er alvor bag ordene, sagde Nicolai Wammen.

Kan blive brug for mange flere milliarder
Han ville ikke udelukke, at der kan blive brug for de 300 milliarder kroner, som nogle økonomer har peget på:

- Det korte og lange er, at vi i bogstaveligste forstand, og skulder ved skulder siger til Danmark og resten af verden, at vi kommer til at holde hånden under Danmark, og det gør vi i fællesskab…

Nicolai Wammen understreger også, at når man på meget kort tid skal investere mange penge i dansk erhvervsliv, er det en tillidserklæring.

Han er overbevist om, at langt de fleste virksomheder og erhvervsdrivende, som lige nu helt uden skyld er i en meget vanskelig situation, og vil bruge støtteordningerne, som det er tiltænkt.

Det skal virke hurtigt og smidigt
Men han erkender også, at der vil være nogle få brodne kar:

- Dem vil vi prøve at komme bedst muligt efter gennem en risikobaseret tilgang. De ting, vi foretager i øjeblikket, er krigskirurgi i den forstand, at vi prøver at lave nogle indgreb og nogle tiltag, der hjælper så mange som muligt, så godt som muligt. Der vil være ting undervejs, der skal justeres, og det vil vi være parat til. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at denne ordning bliver så smidig som muligt og så hurtigt virkende som muligt i forhold til at få pengene ud til de virksomheder, der har så hårdt brug for dem. Samtidig med en kontrol hvor vi forhåbentlig kan få fat i nogle af dem, der skulle have planer om misbrug og misbruge den tillid, som det danske samfund viser, sagde finansministeren.

Det rigtige at gøre
Nicolai Wammen påpegede at uden handling fra politisk side med at holde hånden under danske virksomheder og lønmodtagere, ville det betyde, at tusindvis af mennesker mister deres arbejde, og massevis af virksomheder må dreje nøglen om:

- I øvelsen går ud på i en meget svær situation at få flest mulige virksomheder godt igennem krisen, så de, når det lysner - og den dag kommer - hurtigt kan komme i gang igen… Derfor er det her en investering i at holde hånden under Danmark i en svær situation og dermed også under dansk velfærd. Man skal huske på, at har vi ikke virksomheder, der tjener penge til vores samfund, har vi også færre penge at bruge på vores velfærd. Derfor ser vi i dag, at politikere, der normalt er en rød eller blå side af Folketinget, står sammen om, at det er det rigtige at gøre, sluttede finansministere

Læs mere om Byggeri

20/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.