left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Flere seniorboliger end nogensinde førAlene i 2020 åbner 31 nye seniorbofællesskaber, som sammenlagt huser 1.072 nye boliger. Dermed ser 2020 ud til at blive et rekordår. (Foto: Thomas Søndergaard)

Flere seniorboliger end nogensinde før

I løbet af 2020 slår 31 nye seniorbofællesskaber dørene op for beboere og målt på antallet af boliger er det flere end nogensinde før, viser ny kortlægning fra Realdania

Del artiklen på

Samfund - Bolig

Der er godt nyt til de 80.000 ældre, der overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste fem år. Antallet af de meget efterspurgte seniorbofællesskaber er nemlig steget markant de seneste år.

Det viser en ny kortlægning, som Realdania har fået foretaget. Mens antallet af seniorbofællesskaber tilbage i 2016 talte 215 stykker, er tallet stigende til omkring 287 i 2020 – og flere er på vej de kommende år.

Alene i 2020 åbner 31 nye seniorbofællesskaber, som sammenlagt huser 1.072 nye boliger. Dermed ser 2020 ud til at blive et rekordår.

- Nu ruller bolden, og det er enormt positivt. Vi ved, at mere end 100.000 ældre er påvirket af ensomhed, og tallet er stigende. Vi ved også, at livskvaliteten er høj blandt ældre, der bor i seniorbofællesskab, og ventelisterne til de nuværende boliger understreger, at efterspørgslen er stor. Trods det har udbuddet været begrænset. Der har simpelthen været et hul i markedet, som vi ser det, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Antal boliger i seniorbofællesskaber

Stod stille i mange år
På trods af stor interesse og ventelister til de seniorbofællesskaber, der findes i dag, har byggeriet af nye seniorbofællesskaber næsten stået stille de sidste 8-10 år.

- Det paradoks betød, at Realdania i 2016 satte gang i en indsats for at skifte et mindset og kickstarte opførelsen af nye seniorbofællesskaber i samarbejde med den private og den almene boligsektor. En indsats, der nu ser ud til at have båret frugt. Vi har sammen med en række bygherrer forsøgt at vise, at der er en god businesscase her – at man kan bygge nogle moderne seniorbofællesskaber, der også indeholder boliger, som er til at betale på en folkepension, og som samtidig er en god forretning for bygherre, siger Nina Kovsted Helk, der siger om interessen:

- Der er uden tvivl nogle strømninger i tiden, hvor vi søger alternative måder at bo på samt en demografisk udvikling med flere og flere ældre, som sætter boligmarkedet under pres.

Realdania har som en del af indsatsen støttet udviklingen af 10 nye seniorbofællesskaber rundt omkring i landet. De er opført af pensionsselskaber og den almene boligsektor. I dag er de første beboere flyttet ind i Kamelia Hus i Valby, og ni andre bofællesskaber er på vej i henholdsvis Køge, Ry, Aalborg, Albertslund, Kolding, Horsens, Vordingborg, Sundby og Ringkøbing.

-jhn


Fakta: Om ældre, ensomhed og boform
Realdanias arbejde med seniorbofællesskaber er en del af initiativet 'Rum og fællesskaber for ældre', der skal afprøve nye løsninger og tilgange til at udvikle bofællesskaber på markedsvilkår.

- 9,7 procent af de ældre, svarende til ca. 104.000 danskere over 65 år, føler sig ofte eller engang imellem ufrivilligt ensomme. Blandt de ældre med den dårligste økonomi føler 39 procent sig ensomme (Kilde: SFI).

- Ældre i bofællesskaber oplever, at de har fået en øget livskvalitet, og de har tættere og mere aktive naborelationer end ældre i andre boformer (Kilde: SFI og Methods/Petersen).

- En undersøgelse fra SFI viser, at flere end 80.000 ældre i dag ønsker at flytte i seniorbofællesskab.

- I 2040 vil hver fjerde dansker være over 65 år.

Læs mere om Byggeri

16/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.