Aktuelle nyheder - Byggeri

For 347 millioner boligrenovering i Aalborg ØstFor at gøre plads til det nye skal der fjernes boligblokke, der er over 50 år gamle.

For 347 millioner boligrenovering i Aalborg Øst

Med renoveringsprojektet kommer afdelingen til at forandre sig markant med flere grønne områder, legeplads, nyt fælleshus med drivhus samt parkering tæt ved boligerne

Del artiklen på

Med et tilskud på 176 millioner kroner fra Landsbyggefonden renoverer Alabu Bolig nu sin afdeling på Saltumvej i Aalborg Øst, hvor de gamle boligblokke med i alt 120 lejligheder rives ned og erstattes af punkthuse og rækkehuse med i alt 182 nye boliger. Samtidig renoveres 19 gårdhavehuse.

- Det er en stor tillidserklæring fra beboerne, at 111 stemmer for og kun fire imod og tre blankt. Det har været en lang proces, hvor nogle beboere selvfølgelig var betænkelige i starten. Men vi har haft en åben dialog og gjort meget ud af at inddrage og informere, fortæller direktør Klaus Ringgaard fra Alabu Bolig.

Boligblokkene, der nu skal fjernes, er opført i 1968-69, men på trods af løbende renoveringer er der problemer med især kuldebroer og fugt. Derfor har det vist sig at være bedre og billigere at erstatte dem med nye og tidssvarende boliger.

En milepæl
Med vedtagelsen af helhedsplanen opnås fuld støtte fra Landsbyggefonden, hvilket gør det muligt at fremtidssikre afdelingen med minimale huslejestigninger. Den samlede anlægssum er på 347 millioner kroner, hvoraf Landsbyggefonden støtter med 176 millioner kroner.

- Vedtagelsen er endnu en milepæl i arbejdet med at opgradere vores boliger til nutidens krav og forventninger, forklarer Klaus Ringgaard.

Med renoveringsprojektet kommer afdelingen til at forandre sig markant med flere grønne områder, legeplads, nyt fælleshus med drivhus samt parkering tæt ved boligerne. De tidligere p-arealer omdannes til grønne områder. Punkthusene får god tilgængelighed med elevatorer, og beboerne kan se frem til at få altaner. I rækkehusene får beboerne egne haver.

Genhusningsproces igangsat
Projektet bliver udbudt i totalentreprise i april 2022. Renoveringen og nybyggeriet forventes herefter at kunne igangsættes i marts 2023, og afdelingen er planlagt til at stå færdig i 2026. Undervejs genhuses beboerne, hvilket ligeledes dækkes af Landsbyggefonden. Beboerne får således dækket udgifter til flytning og er samtidig sikret mod huslejestigninger, hvis de bliver genhuset i en dyrere bolig.

- Vi tager individuelle samtaler med alle 139 husstande for at få et overblik over, hvordan beboerne ønsker at blive genhuset. Derudover står vi for al koordinering omkring flytningerne, hvor der kommer flyttefirma og håndværkerteam, hvis beboerne ønsker det, forklarer genhusningskonsulent Tina Askov Feder fra Alabu Bolig.

Genhusningsprocessen starter i efteråret 2022, og beboerne vil blive genhuset blokvist, som byggeriet skrider frem i etaper. Der er plads til, at alle beboere kan komme tilbage i afdelingen, da antallet af boliger stiger fra 139 til 201.

-dc

Læs mere om Byggeri

23/11 2021
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.