left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

For lidt akkordarbejde i malerfaget

Akkordarbejde anvendes ikke mange steder i malerfaget mere, og derfor tilbyder Dansk Byggeri Malersektionen og Malernes Fagforening Lygten kursus til akkorholdere/formænd

Del artiklen på

Konsulent i Dansk Byggeri, Malersektionen, Henrik Bau håber, at akkordarbejde bliver mere udbredt i malerfaget igen:

- Akkordarbejde er med til at gøre malerfaget konkurrencedygtigt og lette prissætningen, men det anvendes efterhånden alt for sjældent. Jeg tror, at malermestrene holder igen med at anvende akkordarbejde, fordi de procentsatser, der anvendes for opmålergebyr, er for høje. Jeg mener, at fagforeningerne er med til at bremse anvendelsen af akkordarbejde pga. de høje satser. Det er en ærgerlig udvikling, som vi skal have vendt. Akkordarbejde er nemlig både en fordel for kunderne og for malerne. Malerne får typisk højere lønninger pga. højere effektivitet, og kunderne kan nøjagtigt se, hvad de betaler for. Og så kan akkordarbejde være med til gøre faget mere konkurrencedygtigt.
 
Glade for kursus og akkordarbejdet
En af måderne til at få flere akkordarbejdere i fremtiden er større kendskab til, hvordan akkorderne udregnes og styres. Derfor tilbyder Dansk Byggeri Malersektionen sammen med Malernes Fagforening Lygten et firmarettet kursus til akkorholdere/formænd i malervirksomhederne. Kurset gør det lettere at komme i gang med akkordarbejde og afholdes hos den enkelte virksomhed.

Den første virksomhed, der har deltaget på kurset er Malerfirmaet H. Friedmann & Søn i Gentofte, og malermester og ejer af virksomheden, Jesper Kokholm, siger om kurset:

- Vi har fået meget ud af at deltage på kurset. Vores formænd har fået en god forståelse for, hvordan de styrer tiden på de forskellige akkorder. Det er ofte dér, modstanden ligger, fordi det kan være vanskeligt at styre de mange svende på de forskellige akkorder. Kurset har medvirket til, at vi har fået udviklet et nyt system til registrering af tid på de enkelte entrepriser, og det ser ud til at virke.

Henrik Bau fra Malersektionen tilføjer:

- Vi opretter gerne flere kurser, hvis medlemmerne ønsker det, og jeg vil personligt anbefale det.

En af de malermestrer, der altid anvender akkordarbejde er Allan Jensen, der er ejer og Malermester i Malerselskabet. Allan Jensen udtaler:

- Vi anvender altid akkordarbejde på vores entrepriser. Det gør det nemmere at beregne priser på byggesagerne, og malerne får højere lønninger, som jeg synes er helt rimeligt. De overtager jo selv en del af styringen på projekterne og står i højere grad på mål for det, de laver. Er der fejl, skal de rette det inden for akkorden, og derfor skal de selvfølgelig også have højere lønninger. Jeg ved, at vores malersvende er meget glade for akkordarbejdet.

-kj

Læs mere om Byggeri

28/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.