left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Fremtidens klimavenlige boligbyggeri sparer 2762 ton CO2Træ er bæredygtigt, enkelt at forarbejde og let at transportere. Bl.a. derfor er det i Jonas Sangbergs øjne fremtidens byggemateriale.

Fremtidens klimavenlige boligbyggeri sparer 2762 ton CO2

Sangberg Architects har lavet et modelforsøg for en typisk boligkarré, der ved hjælp af bærende trækonstruktioner får et negativt CO2-regnskab

Del artiklen på

Byggeriet er et af de helt store aktører i forhold til forvaltning af samfundets ressourcer, og står i dag for 40% af samfundets energiforbrug, 35% af materialeforbruget og 30% af affaldsproduktionen.

Hvis målet inden for den nærmeste fremtid er et CO2-neutralt samfund, så er byggeriet derfor en vigtig spiller. Derfor er det vigtigt at se på alternativer til hvordan vi kan bygge klimavenlige boliger i til fremtidens CO2-neutrale samfund.

Beregnet over en 50 års periode udgør materialerne helt op til halvdelen af det samlede CO2-regnskab for et nybygget hus. Så byggematerialerne rummer et stort potentiale.

- Vi har som en del af vores løbende research lavet et modelforsøg for en typisk boligkarré - en bygningstype, der bliver bygget historisk mange kvadratmeter af i de danske storbyer lige nu, lyder det fra Sangberg Architects.

Fremtidens byer og byggeri
Forsøget tager udgangspunkt i en 10.000 m2 boligbebyggelse i massivtræ-elementer kontra et traditionelt tungt hus i betonelementer og teglfacader.

Resultaterne viser, at ved at bygge med bærende konstruktioner i træ får byggeriet et negativt CO2-regnskab på -1607 ton, som er en reduktion på 2762 ton CO2 i forhold til den konventionelle konstruktion i beton og skalmur. 2762 ton CO2 svarer bl.a. til CO2-udledningen for 100 gennemsnitshusstandes strømforbrug i 22 år.

- Det er vores målsætning at udvikle klimavenlige løsninger for fremtidens byer og byggeri. Vores modelforsøg giver et meget klart billede af hvor meget CO2 man kan rent faktisk kan spare ved at tænke i alternativer til den måde vi traditionelt bygger i Danmark, udtaler ejer og kreativ direktør Jonas Sangberg.

Se mere om projektet her (engelsk).

-los


Læs mere om Byggeri

7/2 2018
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.