Aktuelle nyheder - Byggeri

Gammel glødepærefabrik bliver fyldt med lejere

Gammel glødepærefabrik bliver fyldt med lejere

På få måneder er 85 procent af den 19.000 kvadratmeter gamle og totalrenoverede glødepærefabrik på Amager udlejet

Del artiklen på

Kort før nytår skrev mediebureauet GroupM med omkring 450 ansatte i Danmark under på at overtage næsten 7.000 kvadratmeter i flerbrugerkontorhuset Edison, en totalrenoveret tidligere Philips-glødepærefabrik på Holmbladsgade på Amager. GroupM flytter senere på året fra sine nuværende lokaler på Kristen Bernikows Gade i København K.

- Her har vi boet i omkring 20 år og er gået fra 40 mand til mere end det tidobbelte. Lokalerne er fra 1700-tallet, og en tilfredsstillende ombygning ville vare to år. Derfor har vi været på jagt efter nye lokaler i centrum. Vi har set på meget, og Edison er en flot bygning med god beliggenhed. De rå lokaler med industrilook passer godt til vores kreative og innovative miljø, og så har vi mulighed for at sætte præg på indretningen, fordi bygningen er ved at blive renoveret, fortæller adm. direktør Jonas Hemmingsen.

Alsidige muligheder
Han tilføjer, at indretningen af Edison – opkaldt efter glødepærens opfinder – opfylder mange af GroupM’s særlige behov.

- Vi inviterer ofte kunder og samarbejdspartnere ind til workshops eller samarbejder over længere perioder med start ups om innovative projekter. I Edison kan de sidde for sig selv – og samtidig være tæt på hele GroupM, så vi får et campusagtigt miljø, siger Jonas Hemmingsen.


Edison blev lanceret i sensommeren og er godt på vej mod at få fyldt alle gennemrenoverede 19.000 kvadratmeter.

- Efterhånden har vi udlejet 85 procent. I oktober indgik vi aftaler med Maersk Tankers og it-firmaet Trifork eHealth samt Tricom, og lige inden årsskiftet blev der indgået en aftale med Flyhjælp. Vi har omkring 3.000 kvadratmeter tilbage fordelt på fire lejemål fra 500-1.300 kvadratmeter og taler med flere interesserede, siger Jesper Norgart, partner i mæglerfirmaet Lintrup & Norgart A/S.

Edison ejes af Topdanmark Ejendom, som glæder sig over den store interesse for bygningen.

- I starten af 2018 stod vi med en tom bygning, fordi to store lejere var rykket ud. Lintrup & Norgart anbefalede, at vi omdannede ejendommen til et flerbrugerhus med vægt på innovation, et råt industrilook og topmoderne fællesfaciliteter. Selv om kontormarkedet i hovedstaden fortsat har højere tomgang end før finanskrisen, så er udlejningen gået godt – og interessen for Edison har været større, end vi havde turdet håbe på. Vi er glade for samarbejdet med Lintrup & Norgart, som har været meget engageret og ambitiøs i indsatsen for at få lejere til Edison, siger adm. direktør Flemming Engelhardt.

- jhn

Fakta: Huset Edison
• Totalrenoveret flerbrugerhus i tidligere glødepærefabrik
• Opkaldt efter Thomas Edison – en af historiens største opfindere, bl.a. af glødepæren
• Cirka 19.000 kvadratmeter – plads til 1.000 ansatte, fordelt på flere virksomheder
• Personalerestaurant og reception med barista-bar
• Møde- og konferencecenter samt stor tagterrasse
• Lejemål fra 500-1.300 kvadratmeter (på samme etage)
• Gåafstand til metro, mange p-muligheder

Læs mere om Byggeri

15/1 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.