Aktuelle nyheder - Byggeri

Gammel tunnelfabrik omdannes til værksteder for kunstnereDen gigantiske Tunnelfabrikken i Ydre Nordhavn skal være ny smeltedigel for kunst, kultur, arbejdspladser, studieboliger, idræt, nyttehaver, underholdning og meget mere.

Gammel tunnelfabrik omdannes til værksteder for kunstnere

Der mangler værksteder for nyuddannede kunstnere. Det gør en af Danmarks mest anerkendte kunstnere, Bjørn Nørgaard og virksomhederne bag Tunnelfabrikken nu noget ved

Del artiklen på

Samfund - Kultur

Nu ser Containerakademiet snart dagens lys. Under ledelse af professor og billedhugger Bjørn Nørgaard er det tanken at skabe et fællesskab af værksteder for nyuddannede kunstnere, der endnu ikke har etableret sig på kunstscenen og som derfor ikke har økonomi til at købe eget værksted. Kunstnerne tilbydes en lav leje i Containerakademiet, som kommer til at bestå af 30 kunstnerværksteder i ombyggede, brugte shippingcontainere. Det er arkitektvirksomheden Arcgency, som skal stå for ombygningen.

- I en lund kaldet Akademos startede Platon sit akademi 385 f. kr., nu 2400 år senere hvor København fordriver håndværkere, studerende og kunstnerne fra byen, må vi som Platon anlægge et akademi i Nordhavnen. Container betyder beholder, de skal ikke fragte alverdens ting over oceanerne, men de unge kunstneres drømme og visioner ud i verden. I sprækkerne spirer den nye verden frem, lyder det fra professor og billedhugger Bjørn Nørgaard.


Vi skaber et særligt fællesskab
Tunnelfabrikken ejes og udvikles af By & Havn i samarbejde med NREP og Unionkul. For udviklerne er det naturligt at tilbyde plads til det nye initiativ:

- By & Havn har bistået Bjørn Nørgaard i at udvikle projektet og fondsansøgninger for at etablere dette fællesskab, og sammen med NREP og Unionkul er vi stolte over, at Containerakademiet skal ligge i forbindelse med Tunnelfabrikken. Tanken bag Tunnelfabrikken er netop at skabe et helt særligt fællesskab af studerende, kunstnere og professionelle aktører og beboere, der har lyst til at dele og investere deres ressourcer og skabe masser af synergi og kvalitet. Derfor passer Containerakademiet perfekt ind, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Rent praktisk er etableringen af Containerakademiet betinget af, at Københavns Kommune vedtager lokalplanen for Tunnelfabrikken og de nærliggende arealer. Startredegørelsen for lokalplanen forventes behandlet i kommunens Teknik- og Miljøudvalg den 22. juni, og lokalplanen forventes vedtaget medio 2021.

Grunden til containerakademiet stilles vederlagsfrit til rådighed i en periode på 20 år. Containerakademiet forventes organiseret som en erhvervsdrivende fond.

-jhn

Fakta: Tunnelfabrikken:

Den 261 meter lange og 125 meter brede Tunnelfabrikken hed tidligere ØTC-hallen (Øresund Tunnel Contractors). Her støbte man i 1990’erne tunnelelementerne til Øresundsforbindelsen.

Siden har hallen mest været brugt til opbevaring af byggematerialer, og i kraft af det fælles ejerskab mellem By & Havn, Unionkul og NREP omdannes Ydre Nordhavns gigantiske industribygning samt arealerne omkring bygningen til en smeltedigel af erhverv, kultur, natur og studieboliger.

Her skal være kunst- og kulturscener, arbejdspladser, spisesteder, studieboliger, værksteder, faciliteter til idræt, nyttehaver, leg, underholdning og meget mere.

I udviklingen af området er bæredygtighed, fællesskab, inklusion og samarbejde i fokus. Tunnelfabrikken skal være et sted, hvor vi trives som mennesker og danner fællesskaber, og den skal være dynamo for et nyt og bæredygtigt bykvarter, hvor vi genanvender så meget som muligt af den gamle, historiske fabrik.

 

Læs mere om Byggeri

22/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.