left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Glæde i Dansk Byggeri over trepartsaftale- Enkeltmandsvirksomheder er endnu ikke er omfattet af hjælpepakkerne, men vi er meget tilfredse med, at man senere vil se på de særlige problemer, helt små virksomheder har, siger Lars Storr-Hansen.

Glæde i Dansk Byggeri over trepartsaftale

Trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter er en god og tiltrængt hjælp, men husk også de små vrksomheder, lyder det fra Dansk Byggeri.

Del artiklen på

Samfund - Erhverv

Trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter er en god og tiltrængt hjælp til de danske virksomheder. Lønkompensation er nødvendig for både virksomheder og lønmodtagere, mener Dansk Byggeri.

- Vi er lige nu i en alvorlig situation, hvor usikkerheden for både arbejdsgivere og lønmodtagere er meget stor. Derfor er det nødvendigt at tage helt ekstraordinære midler i brug for at undgå panik. Dansk Byggeri er både glad og tilfreds med trepartsaftalen, der betyder, at virksomhederne kan få en delvis lønkompensation i en tre måneders periode i stedet for at være tvunget til at afskedige medarbejdere, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Et nødvendigt skridt
Dansk Byggeri betegner trepartsaftalen som et drastisk og et potentielt meget dyrt skridt for staten, og dermed for os alle sammen.

- Men det vil blive endnu dyrere, hvis samfundsøkonomien bliver tvunget i knæ på grund af den store usikkerhed og manglende efterspørgsel, siger Lars Storr-Hansen.

forsinkelser skal mødes med forståelse
Dansk Byggeri roser regeringen for at følge situationen på arbejdsmarkedet nøje. De hjælpepakker, der er vedtaget senest med aftalen mellem arbejdsmarkedets parter, bør suppleres med flere.

- For Dansk Byggeris medlemsvirksomheder er det vigtigt, at de offentlige bygherrer sørger for, at byggeledelsens tilsyn fortsætter, så man i alle de tilfælde, hvor det er muligt, kan forhindre, at bygge- og anlægsopgaverne bliver stoppet i utide på grund af manglende tilsyn. Det er væsentligt for, at vi ikke kommer til at se store bølger af hjemsendelser i bygge- og anlægsbranchen, siger Dansk Byggeris adm. direktør.

Dansk Byggeri frygter også, at entreprenører og håndværksmestre risikerer at komme i klemme, hvis de ikke kan få byggerier eller anlæg færdige til tiden på grund af coronavirussen.

- Da der er tale om en helt ekstraordinær situation, vil jeg opfordre parterne i bygge- og anlægsbranchen til at finde ordentlige og mindelige løsninger, så entreprenører og håndværksmestre undgår unødige sanktioner i de tilfælde, hvor byggerier eller anlægsprojekter bliver forsinkede, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Husk de små virksomheder
De helt små enkeltmandsvirksomheder uden ansatte risikerer også at komme i klemme, hvis de mister ordrer og arbejde på grund af coronavirussen.

- Enkeltmandsvirksomheder er endnu ikke er omfattet af de hjælpepakker, der er vedtaget. Derfor er vi er meget tilfredse med, at statsminister Mette Frederiksen stillede i udsigt, at man senere vil se på de særlige problemer, helt små virksomheder har, siger Lars Storr-Hansen.

-jhn

 

Læs mere om Byggeri

16/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.