Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

God arkitektur hædret i SkanderborgRy Højskole fik arkitekturprisen i kategorien Nybyggeri for den smukke tilbygning til den gamle højskole.

God arkitektur hædret i Skanderborg

Skanderborg Kommune uddelte i aftes Arkitekturprisen 2018 for niende og sidste gang

Del artiklen på

Dommerkomiteen har gennemgået de indsendte projekter og udpeget fire vindere af Arkitekturprisen 2018. Priserne blev uddelt ved et arrangement på Skanderborg Fælled d. 5. december 2018.

Ry Højskole løb med sejren i kategorien Nybyggeri. I dommerbetænkningen hedder det bl.a.:

’Tilbygningen til Ry Højskole er et interessant og moderne bud på et nybyggeri tilpasset den eksisterende højskole og de bymæssige omgivelser den er beliggende – et historisk sted i Ry. Bygningsudtrykket har bl.a. fine referencer til stationsbygningen, beliggende lige over for højskolen. (…) Der er skabt nogle interessante og anderledes undervisningsrum i smukke gedigne materialer, der vil kunne inspirere lærere og elever til kreativitet. Multiarenaen giver mulighed for at kunne udføre forskelligartet undervisning’.

Domicil med bæredygtige tiltag
Toprent i Stilling fik arkitekturprisen i kategorien ’Nybyggeri – erhvervsbyggeri’ for byggeriet af det nye domicil og lager. Dommerne betegner det som et arkitektonisk ambitiøst projekt, som skaber opmærksomhed omkring virksomheden. Derudover er der lavet flere grønne tiltag.

’I byggeriet er der indarbejdet bæredygtige elementer og en bevidsthed om energibesparende løsninger, hvor det har kunnet lade sig gøre. Huset er behageligt lyddæmpet overalt. Der er gode dagslysforhold. Virksomhedens El forsyning stammer fra vindmøller osv.’, hedder det i dommerbetænkningen.

Et arkitektonisk løft
Grønnedalsparken i Skanderborg tog prisen for bedste renovering, og i dommernes begrundelse står der bl.a.:

’Der er foretaget en gennemgribende facaderenovering med nye murede facader, med farvemæssig variation mellem de enkelte boligblokke, opgange er åbnet op med store glaspartier og giver en lys og venlig ankomst til boligerne. (…) Alt dette har givet beboerne i hele ”bydelen” en stolthedsfølelse, som man ikke kan vurdere højt nok. Med det nyrenoverede område og de opgraderede lejligheder, er området flyttet fra at være på ghettolisten til at være et område, hvor der er venteliste på at få en lejlighed’.

Et indbydende offentligt rum
I kategorien By- og landskabsmæssige anlæg gik arkitekturprisen til Stationstorvet i Ry, og her fremhæver dommerne bl.a. den smukke, åbne og lidt asymmetriske trækonstruktion:

’Torvehallen er et æstetisk bud på et arkitektonisk element, der i den grad løfter det centrale område i Ry. Her er der tænkt visionært og smukt ift. det offentlige byrum’.

Endelig var der hædrende omtale til Chokoladefabrikken i Skanderborg for et flot farve- og materialevalg, som er med til at løfte gadens udtryk.

Det var niende og sidste gang, at Arkitekturprisen blev uddelt i Skanderborg Kommune. Byrådet har besluttet at nedlægge prisen med udgangen af 2018.

-los


Læs mere om Byggeri

6/12 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder