left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Hejser 80 ton tunge gangbroer på plads ved Herlev station Foto fra filmen.

Hejser 80 ton tunge gangbroer på plads ved Herlev station

To nye gangbroer skal sikre bedre adgang over jernbanebroen for cyklister og fodgængere

Del artiklen på

I forbindelse med byggeriet af den nye letbane i Herlev kommune udvides adgangen hen over jernbanesporene på Herlev station nu med to nye stålbroer. Broerne vejer knap 80 ton, og de er 45 meter lange og 6 meter brede. Når de åbner for offentligheden, vil broerne give bedre plads til fodgængere og cyklister.

- I arbejdet med at anlægge de kommende 29 letbanestationer lægger vi i Hovedstadens Letbane stor vægt på at sikre gode adgangsveje og en høj grad af tilgængelighed for vores kunder. Flere steder betyder det, at vi forbedrer de eksisterende forhold, så det bliver nemmere for både letbanens passagerer og alle andre, der færdes omkring stationerne, siger Erik Skotting, direktør i Hovedstadens Letbane.

Den første bro er allerede løftet på plads, og den anden bliver monteret lørdag den 30. januar. Broerne monteres i hver side af den eksisterende bro over jernbanesporene på Herlev Ringvej. Arbejdet kræver både hestekræfter og mandskab, da det er store stålkonstruktioner, der skal løftes på plads.

Det første, tunge broløft kan ses her.

- Monteringen af de to nye gangbroer ved Herlev station er en stor milepæl. Det er nogle kæmpemæssige stålkonstruktioner, der skal løftes på plads, som måler 45 meter og vejer knap 80 ton. Vi gør os meget umage i hele anlægsfasen med at genere vores omgivelser så lidt som overhovedet muligt. Men i forbindelse med arbejdet i Herlev kan det desværre ikke undgås, at vi kommer til at forstyrre både den kollektive trafik og biltrafikken kortvarigt, siger Erik Skotting.

Monteringen af broerne kræver en del plads, og derfor vil arbejdet påvirke både bus- og biltrafikken på Herlev Ringvej, hvor der kun vil være ét spor åbent i hver retning. Arbejdet med at løfte den sidste bro på plads vil også påvirke S-togstrafikken til og fra Herlev Station i weekenden den 30.-31. januar.

-los


Læs mere om Byggeri

19/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.