Aktuelle nyheder - Byggeri

Her er de nominerede til Byggeriets KlimapriserByggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber. Her vinderne fra messen i 2018.

Her er de nominerede til Byggeriets Klimapriser

Klima og miljø har aldrig stået højere på dagsordenen, og det afspejles i mængden af innovation og antallet af nominerede til Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris

Del artiklen på

Klima - Miljø - Arbejdsmiljø

Køreplader produceret af 98 % havplast, kliktag med integrerede solceller, støjdæmpende klinger til skæring af beton samt 18 andre byggematerialer, løsninger og strategier er i år nomineret til Byggeriets Klima-, Energi- og Miljø- og den nyindstiftede Arbejdsmiljøpris.

Priserne uddeles onsdag den 11. marts kl. 11.30 på Byggeri'20, der afholdes den 10.-13. marts i Messe C i Fredericia.

- Feltet af nominerede er stærkere end nogensinde. Det vidner om, at bæredygtigt byggeri og innovative byggematerialer bliver et stadig vigtigere forretningsområde for byggebranchen. Danske virksomheder satser virkelig på miljø- og klimainnovation og har aldrig været bedre til at tænke klima, energi, miljø og arbejdsmiljø ind i deres nye produkter og løsninger. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til de nominerede de kommende år, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre, som arrangerer byggerimessen.

Han tilføjer:

- Byggeriets Klimapriser fejrer i år 10 års jubilæum, og vores ambition har siden 2010 været at løfte den grønne omstilling i dansk byggeri. Byggeri-messen skal være stedet, hvor hele branchen bliver præsenteret for de nyeste bæredygtige produkter og løsninger til kommende byggeopgaver, og Klimapriserne er en hyldest til de virksomheder, der går forrest inden for grøn innovation - til inspiration og gavn for hele byggebranchen.

I alt 19 virksomheder med 21 forskellige strategier, løsninger og produkter er blevet indstillet af en nomineringskomité bestående af 16 repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter.

Ny pris skal fremme arbejdsmiljø
Som et nyt initiativ har Byggeri-messen i år indstiftet en helt ny pris - Byggeriets Arbejdsmiljøpris.Prisen gives til en virksomhed, som gennem innovativ produktudvikling bidrager til et dokumenteret bedre arbejdsmiljø på byggepladsen.

- Der er behov for, at vi i byggebranchen sætter endnu mere fokus på det fysiske arbejdsmiljø og begynder at fremme udviklingen af effektive produkter, der kan gøre det bedre og mere sikkert at gå på arbejde ude på byggepladserne. For et godt arbejdsmiljø gavner ikke kun medarbejdernes sikkerhed og sundhed - det betaler sig også på bundlinjen. Derfor har vi i år indstiftet Byggeriets Arbejdsmiljøpris, som både skal hylde den innovative produktudvikling i markedet og inspirere hele byggebranchen til at gøre en ekstra indsats i forhold til at udvikle nye produkter til forbedring af arbejdsmiljøet, siger Palle Thomsen.

Indstiftelsen af den nye Arbejdsmiljøpris har afstedkommet tre nye repræsentanter i nomineringskomitéen: Building Green Council, FSC og BAT Kartellet.

Herunder finder du de 21 nominerede til de fire priser:

Byggeriets Klimapris
Fem virksomheder er nomineret for deres indsats på klimaområdet. Her finder man bl.a. markedets første batteridrevne 350mm kapsav, køreplader fremstillet af 98 % havplast samt en klimastrategi, der skal gøre 140 fabrikker verden over CO2-neutrale i 2020.

De nominerede er:
Milwaukee Elværktøj
Rias
Bayo.S Skruefundament
BEWi Styrolit
Kingspan Insulation

Byggeriets Energipris
Tre virksomheder er nomineret for deres indsats på energiområdet. Her finder man et kliktag med integrerede solceller, et modulært vægsystem, der opfylder de højeste standarder inden for varmeisolering og energieffektivitet, samt en yderdør, som lever op til lavenergihus-krav med ekstra høj isolering.

De nominerede er:
Lindab
Rockwool
Swedoor

Byggeriets Miljøpris
Otte virksomheder er nomineret for deres indsats på miljøområdet. Her finder man bl.a. trinlydsdæmpning fremstillet af 100 % genvunden gummi fra europæiske bildæk og naturligt kork granulat, et undertag produceret af 95 % sukkerrør, samt en fugemasse og lim til badeværelset, der ikke gør brug af svampedræbende midler og bidrager til et bedre indeklima.

De nominerede er:
Alfix
Hornbaek
Svalk Handel
Wallmann
Xella Danmark
BMI Group
Skil
Palsgaard Spær

Byggeriets Arbejdsmiljøpris
Fem virksomheder er nomineret for deres indsats på arbejdsmiljøområdet. Her finder man bl.a. støjdæmpende klinger til skæring af beton, sikring mod gennemstyrtning ved tagpladeskift og verdens første akku-murrillefræser drevet af batterier og en kulløs motor.

De nominerede er:
Bayo.S Skruefundament
Dewalt
Milwaukee Elværktøj
Saint-Gobain Abrasives
Swed-Mark

-los


Læs mere om Byggeri

14/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.