Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Herning tættere på ny bydel

Herning tættere på ny bydel

Lokalplan og udbud for helt ny bydel i Herning er godkendt af Økonomi- og Erhvervsudvalget i Herning Kommune

Del artiklen på

Et omfattende byomdannelsesprojekt midt i Herning rykker nu tættere på startsnoren.
 
Mandag den 20. august sagde Økonomi- og Erhvervsudvalget i Herning Kommune ja til den første lokalplan for det, der kaldes sygehusgrunden. Der er tale om en såkaldt rammelokalplan, som omfatter lidt mere end halvdelen af den kæmpestore grund, hvor Regionshospitalet Herning i dag breder sig.
 
Rammelokalplanen danner grundlag for et historisk stort udbud. Betingelserne for udbuddet blev ligeledes godkendt af økonomi- og erhvervsudvalget.
 
- Der er tale om en enestående mulighed for at byudvikle en central og historisk del af Herning. Vi ønsker at skabe et område, som har interesse for ikke bare vores nuværende borgere, men også tilflyttere, siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning Kommune.
 
Baggrunden er, at Region Midtjylland i løbet af 2020 flytter sine sygehus-aktiviteter fra det centrale Herning til det kommende supersygehus i Gødstrup lige uden for Herning. Dermed sættes en hel bydel, centralt i Herning, i spil.
 
Herning Kommune købte i 2017 hele området af Region Midtjylland. Målet er at skabe en helt ny bydel med boliger, byliv, grønne gader og byrum blot et par hundrede meter fra centrum af Herning. Bydelen har fået navnet Herning+.
 
Sammenhæng mellem nyt og gammelt
Området på vej i udbud ligger mod nord på det store areal. Her findes i dag bl.a. den nuværende akutmodtagelse, en boligblok, der hører til det nuværende sygehus, og den ældste og historiske del af sygehuset, som Herning Kommune ønsker bevaret.
 
- I betingelserne for udbuddet lægger vi vægt på, at der er god, arkitektonisk sammenhæng mellem det kommende nybyggeri og den ældste del af sygehuset, som jo skal bevares, siger Marius Reese, der er planchef ved Herning Kommune.
 
Der er i alt cirka 60.000 m2 byggeret på det område, som nu er på vej i udbud. Tanken er, at arealet i fremtiden skal huse både boliger, liberalt erhverv, enkelte småbutikker og en dagligvareforretning.
 
Et omfattende forarbejde ligger til grund for planerne om Herning+. Plusset i Herning+ henviser både til, at to nye gadeforløb centralt i det store område vil danne et stort plus, som kommer til at udgøre et centralt, nyt byrum for hele det nye kvarter. Og at den nye bydel vil tilføre Herning noget helt nyt og attraktivt.

Overtagelsen af sygehusgrunden er Herning Kommunes hidtil største satsning på byomdannelse.

-kj

Læs mere om Byggeri

21/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder