Aktuelle nyheder - Byggeri

Højere råstofafgift får ikke den store betydning

Højere råstofafgift får ikke den store betydning

Dansk Byggeri ser endda gerne endnu højere råstofafgifter, hvis pengene føres tilbage til sektpore i form af kompensationer til naboer ved grusgrave og lignende

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det er kommet bag på Dansk Byggeri, at regeringen i forbindelse med Finansloven for 2020 har forhøjet råstofafgifterne med 11 procent – en forhøjelse der træder i kraft med halvdelen allerede til april i år.

På den anden side understreger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius, over for BygTek, at det ikke er en forhøjelse, der får råstofbranchen til at ligge vågen om natten’, fordi forhøjelsen er så begrænset set i forhold til priserne på råstoffer.

- Prisen på byggematerialerne bliver dyrere, fordi afgiftsstigninger overføres til kunderne. En afgiftsforhøjelse på 11 procent er isoleret set et stort procenttal, men det udgør i forhold til den samlede råstofpris ikke ret meget. Det får derfor ikke den store betydning, men sigalet er kedeligt, siger Torben Liborius.

Tinglysningsafgiften forhøjes også
Til gengæld er der en anden diskussion om råstofferne, han meget hellere vil have sat i fokus, nemlig at råstofafgiften bruges til at finansiere nogle af de initiativer, der er behov for på råstofområdet:

- Skal afgiften forhøjes ser vi i byggebranchen helst, at den ’bliver’ i branchen, så den føres tilbage. I stedet er forhøjelsen udtryk for ren statsfinansiering, og det er som udgangspunkt skidt. Regeringen siger, at der er tale om en ’indeksering’, hvor afgifterne, eksempelvis også tinglysningsafgiften, forhøjes løbende med pristallet for samfundet i øvrigt. Råstofafgiften måtte såmænd godt stige endnu mere, hvis pengene gik til blandt andet en kompensationsordning til grusgravningens naboer eller tilskud til kommunale trafikinvesteringer som blandt andet cykelstier og omfartsveje, siger Dansk Byggeris erhvervsdirektør

Tryk på nedenstående link og hør hele interviewet med Torben Liboriushttp://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3826&T=Højere%20råstofafgift%20får%20ikke%20den%20store%20betydning

Læs mere om Byggeri

31/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.