Aktuelle nyheder - Byggeri

Hjælp nu - før det er for sent

Hjælp nu - før det er for sent

Der er frustration hos DI’s administrerende direktør over, at hjælpepakkepenge sander til i bureaukratiet

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Tonen er skarp fra Dansk Industris administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen over for regeringens manglende evne – eller måske vilje – til at sikre, at virksomhederne får de penge, der er lovet, på baggrund af coronakrisen:

- Danmark er lukket ned igen samtidig med, at mange virksomheder ikke har set en krone i kompensation for faste omkostninger. De politiske aftaler er indgået i oktober sidste år. Det går simpelthen ikke, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han er især meget frustreret over administrationen af hjælpepakkerne og peger på, at der er et akut behov for, at regeringen og myndighederne er klar til ’en større risiko - og mindre kontrol’:

- Ellers er det for sent. Langsomligheden slår virksomheder og arbejdspladser ihjel, siger han

EU-godkendelse kom før jul
Regeringen bliver igen og igen ved med at henvise til, at blandt andet støtteordningen for faste omkostninger ikke er godkendt af EU, men det skete før jul. Men godkendelsen indeholder et loft for kompensationen, som ifølge DI er problematisk lavt.

Man fristes til også at sigeat Danmark  som sædvanlig er den pæne dreng i klassen, mens  venter andre lande ikke venter på EU, men kører på:

- I Danmark sidder myndighederne pænt og venter på underskrifterne i stedet for længe siden at have sat gang i udbetalingerne. Samtidig er loftet for, hvor meget kompensation virksomhederne kan få, alt for lavt. Rigtig mange virksomheder har langt større tab end det. Vi har brug for, at regeringen lægger sig i selen på at få hævet loftet hurtigt muligt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Vi er til grin
Han peger på, at der blandt DI’s medlemmer er en enorm frustration over ikke at kunne få udbetalt støtte, selv om virksomhederne lever op til kravene:

- Samtidig bliver regningerne bare ved med at komme. Det er ikke støtteordningerne i sig selv, det er galt med. Men administrationen af dem. Det er bare fuldstændig til grin, at vi sidder og forhandler nat efter nat og weekend efter weekend for at komme frem til gode løsninger. Og så sker der ikke en pind i måneder efter, siger DI’s administrerende direktør.

Læs mere om Byggeri

13/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.