Aktuelle nyheder - Byggeri

Kom bureaukratiet i forkøbet - søg tilladelse til nyt byggeri inden nytårDirektør i Dansk Håndværk, Morten Frihagen

Kom bureaukratiet i forkøbet - søg tilladelse til nyt byggeri inden nytår

Står virksomheden overfor at skulle i gang med en nybygning eller tilbygning, så råder Dansk Håndværk til at ansøge om byggetilladelse inden nytår

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Årsagen til rådet fra Dansk Håndværk er de kommende krav, der fra januar betyder, at virksomhederne skal levere dokumentation for samtlige byggematerialers klimapåvirkning.
Reglerne kommer til at gælde for alle nybyggerier, der søges tilladelse efter årsskiftet:

- Selv om håndværkerne selvfølgelig tager hensyn til miljøet, kan de roligt springe det ekstra bureaukrati over. Byggerier under 1000 kvadratmeter skal nemlig ikke leve op til andre krav end dem, der gælder i dag. Men dokumentationen skal udarbejdes og sendes til godkendelse i den lokale kommune for at få ibrugtagnings tilladelse, fortæller direktør Morten Frihagen fra Dansk Håndværk.

Risikerer at skulle ændre projekter
For bygninger over 1000 kvadratmeter stilles der nye dokumentationskrav til klimapåvirkningen fra nytår, og derfor kan en ansøgning efter 1. januar på et projekt betyde, at man blive nødt til at ændre på det.

Morten Frihagen understreger, at bygherre naturligvis skal være så langt fremme, at det er realistisk, at indsende en ansøgning udgangen af året. Men hvis det er tilfældet, gælder det om at få gjort planerne færdige:

- Vi forventer, at det særligt i de første måneder vil kræve ekstra arbejde at indsamle data og lave dokumentation for de byggematerialer, der bruges i et nybyggeri. Så hvis nogle ansøgninger fremskyndes til december, bliver der lidt færre i januar – og det vil give alle parter bedre tid til at komme ind i de nye regler, forklarer Dansk Håndværks direktør.

Kun ved opvarmning til mere end fem grader
De nye regler om dokumentation gælder for alt nybyggeri samt tilbygninger, der har karakter af nybyggeri.

Men kun for bygninger, der varmes op til mere end fem grader. Det betyder, at renovering, ombygning og udskiftning IKKE er omfattet, ligesom bygninger uden opvarmning også går fri af de nye krav.


Læs mere om Byggeri

23/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.