Aktuelle nyheder - Byggeri

Lavere etagedæk skaber behov for øget robotteknologi De nye robotter skal bl.a. tage sig af de mest svejsetunge opgaver. Med to brændere vil robotten svejse ca. dobbelt så hurtigt som manuel svejs.

Lavere etagedæk skaber behov for øget robotteknologi

Give Steel investerer tocifret millionbeløb i automatiseret robotteknologi med markedets mest avancerede software til generering af svejseprogrammer

Del artiklen på

Stigende efterspørgsel på den integrerbare kompositbjælke GSY Beam TM, har skabt behov for øget automatisering i produktionen hos Give Steel i Brande. Virksomheden har netop investeret et tocifret millionbeløb i nye svejserobotter, der forventes færdiginstalleret i uge 41. Herefter vil der være to ugers indkøringsfase.

Med robotterne får Give Steel også Danmarks mest avancerede software til generering af svejseprogrammer i Danmark, fortæller CEO Torben Larsen.

- Behovet for projekttilpassede stålkonstruktioner og bjælkevariationer har aldrig været større. Vores nye robotter er en måde at imødekomme markedets stigende krav om mere fleksibilitet. Vi begyndte allerede at se på optimeringsmuligheder for GSY Beam tilbage i 2018. På et projekt til Postgrunden i København, leverer vi ca. 2600 GSY Beams - og ikke to af disse bjælker er ens. Vi er i dag de bedste på markedet indenfor variable, kundetilpassede stålbjælker til slanke etagedæk - og det skal vores produktionsfaciliteter understøtte, fortæller Torben Larsen.

Ud fra indsamlede data har Give Steel konkluderet, at fabrikken med det nye robotanlæg kan svejse helt op til 80 % af fabrikkens GSY Beams TM og at anlægget kan håndtere bjælker op til 5 tons. Investeringen server samtidig direkte ind i virksomhedens klimaplan, der understøtter verdensmål #12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Artiklen fortsætter under billedet...
- Øget automatisering og investering i robotteknologi er hele præmissen for vores fortsatte vækst og flere ansættelser i virksomheden. Det ved vi, for vi har gjort det før, siger CEO Thomas Larsen.

Kortere svejsetid - mindre CO2 udledning
Robotterne bliver leveret med tandem svejsning, der resulterer i en lavere varmepåvirkning og en højere svejsehastighed. Med to brændere vil robotten svejse cirka dobbelt så hurtigt som manuel svejs.

Tomas Larsen, der er ansvarlig for produktionsudvikling i Give Steel, fortæller:

- Med vores nye anlæg kan vi optimere svejsetiden og elforbruget. I forhold til manuel svejsning er vi altid sikre på at ramme den korrekte svejsestørrelse, og med 4 store svejsemaskiner på anlægget vil vi kunne svejse emner på under 25 % af den manuelle tid. Med robotterne har vi også mulighed for at trække de mest svejsetunge opgaver væk fra vores manuelle svejsere og i stedet tilbyde dem mere alsidigt arbejde. Dermed fjernes de også fra de opgaver, hvor der udvikles mest svejserøg. Svejserøgen fra robotterne filtreres for at fjerne de partikler, der fremkommer under svejsning, siger Tomas Larsen.

På spørgsmålet om, hvorvidt de nye robotter vil gøre nuværende smede og produktionsarbejdere arbejdsløse, er svaret fra direktør Torben Larsen klart nej.

- Øget automatisering og investering i robotteknologi er hele præmissen for vores fortsatte vækst og flere ansættelser i virksomheden. Det ved vi, for vi har gjort det før. Da finanskrisen satte ind, investerede vi i robotter, mens andre fyrede folk. Det var de robotter, der gav os et væsentligt skub fremad, til hvor vi er i dag, siger direktøren

Installationen af de nye robotter vil ikke påvirke Give Steel leveringer af GSY Beams TM, da eventuelle udfordringer med automatikken vil blive løst i robotternes indkøringsfase.

Give Steel tæller i dag over 380 medarbejdere fordelt på de fire lokationer i Brande, Aarhus, Polen og Tyskland.

Om GSY Beam TM
Den integrerede stålkompositbjælke GSY Beam TM skaber et slankere etagedæk med mulighed for højere loftshøjde og lavere etagehøjde. Den anvendes som vederlag for etagedæk i alle typer byggerier, integreres i selve dækket og produceres til netop den funktion, der ønskes. Den projekttilpassede integrerbare stålbjælke giver derfor fuld fleksibilitet og arkitektonisk frihed til ellers komplekst etagebyggeri.

-los
Læs mere om Byggeri

28/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.