Aktuelle nyheder - Byggeri

Lønmodtagerne må ikke få deres egne pengeBeskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

Lønmodtagerne må ikke få deres egne penge

Beskæftigelsesministeren afviser at lønmodtagere, der ikke har ferie eller afspadsering til overs kan få udbetalt indefrosne feriepenge i den tvungne ferieuge

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Flere medlemmer af Enhedslistens folketingsgruppe har bedt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard overveje, om lønmodtagere, der tvinges til at holde ferie, men ikke har ferie tilbage i dette ferieår, kan få udbetalt indefrosne feriepenge, så de har indkomst i den tvungne ferieuge.

Men det afviser ministeren, der henviser til, at gennem trepartsaftalen om midlertidig lønkompensation for lønmodtagere på det private arbejdsmarked bidrager den enkelte lønmodtager, som virksomheden søger lønkompensation til, med ferie, og/eller afspadsering på i alt fem dage i tilknytning til kompensationsperioden:

- Hvis medarbejderen ikke har ferie eller afspadsering svarende til fem dage, skal der holdes tjenestefri uden løn eller anvendes dage fra det nye ferieår. Der er i aftalen ikke aftalt i mulighed for, at lønmodtagere kan få udbetalt feriemidler fra fonden for Lønmodtagernes Feriemidler, oplyser Peter Hummelgaard.

2,9 milliarder i fonden
Det er ellers ikke penge, der mangler i feriefonden, selv om arbejdsgiverne tidligst kan indberette indefrosne feriemidler den 1. september 2020, men har mulighed for at vente med at indberette feriemidlerne indtil, lønmodtageren når folkepensionsalderen, forlader arbejdsmarkedet af helbredsmæssige årsager eller fraflytter landet:

- Arbejdsgiverne har dog indbetalt indefrosne feriemidler til FerieKonto for fratrådte medarbejdere i perioden 1. september 2019 til 31. december 2019. FerieKonto har herefter overført midlerne til LD-fonde. Det samlede overførte beløb udgør knap 2,9 milliarder kroner, oplyser ministeren.

Læs mere om Byggeri

24/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.