left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Markant stigning i antallet af elever inden for bygge og anlæg

Markant stigning i antallet af elever inden for bygge og anlæg

Med en stigning på næsten 160 % i antallet af unge og voksne, der starter på tømreruddannelsen på Learnmark Tech, bliver der trængsel i værkstederne

Del artiklen på

De store tømrerhaller på Learnmark Tech bliver fyldt, når 44 nye tømrerelever starter på grundforløb 2 d. 10. august 2020. Det er en markant stigning ift. tidligere år og en stigning på 159 % ift. samme tidspunkt sidste år.

Interessen for at uddanne sig til murer, struktør og stenhugger er også steget siden 2019, og dermed er der ifølge Kim Clausen, der er afdelingschef på Learnmark Tech, elevfremgang på de fleste uddannelser inden for bygge- og anlægsbranchen i forhold til sidste år:

- Antallet af unge og voksne, der ikke kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, har på landsplan og i Horsens været dalende de seneste år. I år oplever vi en øget interesse inden for byggeri, og det er der helt sikkert mange årsager til. En af dem kan være, at der er lærepladser til alle dem, der kan og vil her i Horsens-området – det er der i øvrigt også for dem, der vil være f.eks. vvs-installatører og elektrikere, fortæller Kim Clausen.

Stort behov for kvalificeret arbejdskraft
Kenn Lind er ejer af tømrerfirmaet Henning Lind og Dansk Byggeris repræsentant i Learnmark Horsens’ bestyrelse. Han ser frem til flere medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen:

- Der er meget travlt i byggeriet i øjeblikket, og der er et stort behov for kvalificeret arbejdskraft. Der vil derfor helt naturligt blive skabt flere lærepladser, for det er en god måde for virksomhederne at sikre arbejdskraften på. Samtidig tror jeg også, at det stigende ansøgertal til erhvervsuddannelserne er et udtryk for den fælles indsats som erhvervslivet, politikere og skoler har gjort i mange år for at få flere til at uddanne sig til f.eks. tømrer og struktør, siger Kenn Lind.

Stigning i antallet af indgåede lærepladsaftaler
Fra midten af marts til udgangen af april 2020 blev der indgået 2149 lærepladsaftaler i Danmark, hvor der i samme periode sidste år blev indgået 4270 af slagsen. Lokalt i Horsens og omegn var tendensen modsat. I perioden d. 1. jan. til d. 2. juni 2020 blev der indgået 92 aftaler om praktikpladser på Learnmark Tech, og det er en stigning på 29 % ift. 2019.

På struktøruddannelserne på Learnmark Tech havde f.eks. alle 36 elever en læreplads, da de i juni afsluttede grundforløb 2. Gennem de seneste år er antallet af elever på struktøruddannelserne steget, og derfor igangsætter Learnmark Tech nu byggeriet af en ny struktørhal til undervisningsbrug.

Med 190 elever, der starter på grundforløb 1 på Learnmark Tech, er der for tredje år i træk en stigning i elevantallet. Det er en fordobling af ansøgertallet til de tekniske erhvervsuddannelser fra unge, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, siden 2017.

-kj

Læs mere om Byggeri

10/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.