Aktuelle nyheder - Byggeri

Nye kontorer til Banedanmark

Nye kontorer til Banedanmark

Banedanmarks nye bygning i Ringsted giver gode arbejdsbetingelser for godt 340 medarbejdere, som måtte skifte kontor efter en politisk beslutning om udflytning af statslige arbejdspladser

Del artiklen på

Af Terkel Grum-Schwensen 

Med den politiske beslutning om udflytning af statslige arbejdspladser fra Banedanmark er den statslige styrelse endt i et jernbanemæssigt knudepunkt. Bygningen ligger et stenkast fra stationen og nås på tre minutters rask gang. Ringsteds placering lige midt på Sjælland kan næppe betragtes som ’udkant’ og slet ikke som ’vandkant’. Provins er byen imidlertid og udflytning af statslige arbejdspladser hertil har åbenbart været betragtet som politisk fornuft, trods de mange private arbejdspladser hér; ikke mindst på byens enorme slagteri. 

Bygningen begejstrer Banedanmark

Der kan være langt fra en politisk beslutning til et velfungerende byggeri, men her hos Banedanmark, er den godt 9200 m2 store bygning blevet mødt med begejstring:

- Vi er meget glade for placeringen i Ringsted. Jeg kommer selv hertil med toget og skal så blot spadsere de tre minutter over til dette dejlige hus. Såvel medarbejdere som kursister kommer fra hele landet og indretningen matcher de krav, vi har haft til bygningen. Kontorarbejdspladserne er placeret ud mod vinduerne og i ikke mindre end 62 fleksible lokaler og møderum, kan medarbejderne finde et uforstyrret sted, hvor de kan afholde elektroniske møder med samarbejdspartnere og medarbejdere andre steder i landet. Desuden rummer huset de bedste møde- og undervisningsfaciliteter for såvel eksterne og interne møder og kurser. Vi forventer, at det bliver et hus fyldt af liv, og lige nu venter vi kun på, at vi kan komme i gang med for alvor at bruge det, når corona-situationen, forhåbentlig snart, tillader det, siger Randi Skogstad, direktør for Infrastruktur i Banedanmark.

OPP-samarbejde

Opførelsen af huset er et resultat af OPP-samarbejde mellem Bygningsstyrelsen og entreprenørvirksomheden KPC København med Henning Larsens Architects som arkitekter samt Midtconsult og Newsec-Datea som deltagere i samarbejdet. Huset har hele tiden været tiltænkt Banedanmark, og dets arkitektur og funktioner er indrettet efter virksomhedens behov. Såvel indretningen med forbindelser på kryds og tværs som kunst og udsmykning har klare referencer til jernbanen. Eksempelvis er de udendørs siddemøbler foran huset udført som togkupéer placeret på jernbaneskinner. 

Forbindelser på kryds og tværs

Bygningens indretning afspejler jernbanenettet med forbindelser på kryds og tværs. Huset har plads til godt 360 medarbejdere og 120 kursister. Ved projekteringen har der været fokus på at skabe et åbent og dynamisk arbejdsmiljø med forbindelser på kryds og tværs, hvilket kan ses i det store atrium, som ligger i midten af den kvadratiske bygning. Fra dette dagslysfyldte rum er der adgang til etagerne med kontorer og møderum. Bygningen består af fire etager. De mest udadvendte funktioner findes i stueetagen, hvorefter alle kontorarbejdspladserne befinder sig op efter. Bygningen er opført i genbrugstegl og indvendigt fremstår den rustik med synlige bærende betonsøjler og bjælker. 

Trappe med mere

Den bredde hovedtrappe, som ligger mellem kantinen og uddannelsescentret i stueetagen, leder ikke bare op til arbejdspladserne. Den kan også bruges til korte ophold eller som åbent auditorium i forbindelse med åbent hus, receptioner og informationsmøder og vil blive et omdrejningspunkt i brugernes hverdag. På den måde gør huset op med det mere traditionelle atriumhus, hvor bygningens kerne typisk er helt åben. 

Unik brandventilation i atrium

Direktør for CO & LT, Lars Larsen, der har leveret dele af ovenlysløsningen, som sikrer det store lysindfald til husets atrium, kan berette om en særlig løsning, der sikrer den nødvendige brandventilation af huset:  

- Det viste sig, at vi var den eneste leverandør, der kunne levere en løsning, der både kunne sikre en tilstrækkelig ventilation, når uheldet er ude, og røgen skal bortventileres, og en u-værdi, der kan matche bygningsreglementets strenge energikrav. Udfordringen er at skabe et tilstrækkeligt højt ’aerodynamisk areal’, det vil sige det størst mulige træk i forhold til åbningens areal. Dertil kan vi levere vores produkter ordreproduceret, så de passer fuldstændigt til det konkrete projekt.

 Byen med de røde tage

Ringsted er en af Sjællands ældste byer og i en lang periode i middelalderen øens ubetinget væsentligste by. Byens kirke, Sankt Bendts, kan dateres tilbage til år 1170 og er Danmarks første kirke opført i tegl. Røde tegl. Ringsted kaldes nemlig også ’byen med de røde tage’, og røde teglsten er da også flittigt brugt til mange af facaderne i byens bygninger. Traditionen med brug af røde teglsten som det lokale byggemateriale er ført videre i huset, der er klædt i røde genbrugstegl. Teglene er monteret på et skinnesystem i facaderne og er således uafhængige af bygningens konstruktion.

 

 

Læs mere om Byggeri

1/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.