left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Nyopførte byhuse skyder op i Aarhus’ kreative knudepunktByggeriet er netop begyndt at rejse sig fra jorden. De første prøveboliger forventes klar til september.

Nyopførte byhuse skyder op i Aarhus’ kreative knudepunkt

Nyt boligprojekt bringer fem eksklusive byhuse til den kreative bydel Godsbanen i Aarhus C. 46 lejelejligheder samt syv mindre erhvervslejemål er også en del af det nye boligprojekt

Del artiklen på

I første kvartal af 2022 kan nye beboere slå rødder i Aarhus K's spirende kvarter på Godsbanearealet. Projektet er udviklet af KPC, mens EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus står for salget af byhusene og udlejningen af lejlighederne. Henrik Hoffmann, udviklingsdirektør i KPC, siger:

- Vi har udviklet projektet med tanke på at videreføre den kreative og mangfoldige åre, der kendetegner området, og derfor kommer der både fem byhuse, som vil tiltrække børnefamilier og seniorer, og 46 lejelejligheder, som primært henvender sig til et yngre publikum. For at understøtte den levende stemning på Godsbanen kommer der også mindre erhvervslokaler til f.eks. caféer, butikker, gallerier eller mindre kontorlejemål i gadeplan, og gårdrummet bliver et samlende byrum med grønne oaser, legepladser og grillområder.

Arkitekttegnede byhuse og lejligheder
De 120-129 m² store byhuse er i tre plan med tre soveværelser og to badeværelser. I alle byhusene kan man fra den øverste etage tilgå egen vestvendt tagterrasse, og til hvert byhus hører brugsret til et mindre gårdareal. Ejerboligernes stueplan indrettes med bryggers, badeværelse og to gode værelser med hems.

Førstesalen bliver hjertet i boligerne med et stort køkken/alrum i åben forbindelse til stuen, og øverste etage indrettes som en selvstændig forældreafdeling med stort soveværelse og badeværelse. På nær en enkelt ekstra eksklusiv lejlighed, der bliver 129 m² og med to store tagterrasser, er lejlighederne fra 33 til 64 m². Alle 46 lejelejligheder får altaner.

- Projektet er selvsagt en gevinst for de kommende ejere og lejere, som flytter ind i de unikke boliger, men det bliver også en gevinst for besøgende og andre beboere i området, da det spændende kvarter kommer til at live endnu mere op, fortæller Tonny Broberg, projektchef i EDC Poul Erik Bech Aarhus.

Læs mere under billedet...
De nye boliger har en attraktiv beliggenhed i gåafstand til midtbyen og med AROS og Scandinavian Centeret som nærmeste naboer. Alle 46 lejelejligheder får altan.

Aarhus' nye og kreative bydel
Gennem de senere år er Godsbanearealet gået fra at være et industriområde til at være et kreativt knudepunkt midt i byen.

- I Aarhus K mødes gamle godsbanebygninger og skurvogne med innovative iværksættersjæle. Aarhus K er blevet en bydel, hvor kultur og kreativitet blomstrer. Her ligger Teater Katapult, og i Godsbanens kulturproduktionscenter er der værksteder, grupperum, udstillingsrum, mødelokaler og store udendørs fællesfaciliteter, hvor man kan opleve udstillinger, oplæsninger, koncerter og markeder. Aarhus' nye arkitektskole står også snart færdig på Godsbanen, så til sommer vil det kreative område fyldes med mange unge studerende, siger Simone Sand, projektansvarlig i EDC Poul Erik Bech Aarhus.

De første prøveboliger forventes klar til september.

-los
Læs mere om Byggeri

25/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.