Aktuelle nyheder - Byggeri

Også virksomhederne har brug for statsministerens tillidDirektør Morten Frihagen efterlyser mere tillid til private virksomheder

Også virksomhederne har brug for statsministerens tillid

Statsminister Mette Frederiksens opfordrede i sin nytårstale til at vise mere tillid til de ansatte i den offentlige sektor. Dansk Håndværk opfordrer til, at politikerne også viser de private virksomheder større tillid

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Statsministeren pegede blandt andet på, at ’alt for meget tid går med proces, bureaukrati, kontrol og skemaer’, og Morten Frihagen peger på, at politikerne på toppen af coronakrisen viste tillid til de private virksomheder ved at gennemføre hjælpepakkerne uden voldsomme krav om forudgående dokumentation.

- Man stolede på erhvervslivet. Hjulene skulle holdes i gang, og derfor ville kontrollen først komme senere. I bygge- og håndværksbranchen var der kun ganske, der brugte hjælpepakkernec - også blandt virksomheder hvor det havde været lettere at dreje nøglen i en periode og læne sig op af den statslige støtte. For med den tillid, der pludseligt blev vist den enkelte arbejdsgiver, fulgte et ansvar, som de tog alvorligt, siger Morten Frihagen.

Rykkes og ventes urimeligt længe
Han peger også på beslutningen om at ansatte, der var ramt af restriktioner, ikke skulle være en økonomisk belastning for virksomheden.

Hvis medarbejdere – til forskel fra almindelig sygdom - var fraværende på grund af coronarestriktioner, betalte det offentlige sygedagpenge fra første dag:

- Det var også en tillidserklæring, som arbejdsgiverne forvaltede med stort ansvar. For hjælpepakkerne viste det sig ganske vist, at løftet om hurtig hjælp ikke slog til, da pengene skulle udbetales. Der måtte rykkes og ventes urimeligt længe. Men efterfølgende har det vist sig, at kun meget få forsøgte at snyde sig til økonomisk vinding. Det dokumenterer, at den tillid, som statsministeren nu vil vise de ansatte på ældreområdet, uden problemer kan udvides til også at gælde erhvervslivet, siger Dansk Håndværks direktørmener Morten Frihagen.

Taler MEGET – alt for LIDT sker
Han peger på, at politikerne i årtier har TALT meget om at mindske de administrative byrder på erhvervslivet, men i virkeligheden er MEGET lidt sket på området:

- Vi bruger alt for mange ressourcer på forudgående dokumentation og ansøgningsprocesser. Eller sagt med statsministerens egne ord – ’alt for meget tid går med proces, bureaukrati, kontrol og skemaer’. Coronakrisen har vist, at vi roligt kan skære ned på det indledende bureukrati og nøjes med den efterkontrol, som man også gennemfører i dag. Med mere tillid vil omkostningerne for både det offentlige og erhvervslivet falde, og opgaverne vil blive løst hurtigere, slutter Morten Frihagen.


Læs mere om Byggeri

5/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.