Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Priser til Amaryllis Hus

Priser til Amaryllis Hus

På Grønttorvet i Valby har Mangor & Nagel i samarbejde med Tegnestuen Lokal tegnet Amaryllis Hus for FB Gruppen

Del artiklen på

Med sine 15 etager rager bygningen Amaryllis Hus godt op i landskabet på Grønttorvet i Valby. Alligevel er det ikke en bygning, der gør stort væsen af sig som så mange andre højhuse. Den blander sig næsten ubemærket ind i omgivelserne med sine klare former, røde tegl og grønne planter. Det er med andre ord et højhus, der fremfor at stjæle opmærksomheden udadtil fokuserer på at skabe unikke boliger med integrerede haver og fantastisk dagslys.

Det er bl.a. de kvaliteter, der nu har sikret Amaryllis Hus priser fra Københavns Kommune i kategorierne 'Gode og smukke bygninger samt bymiljøer' og 'Publikumspris for smukt byggeri'.

- Det går ikke at plastre byen til med højhuse, der alle skriger på opmærksomhed. Der er kun plads til enkelte af denne type bygninger, hvis vi vil bevare byens sammenhængskraft. Derfor skal vi også kunne skabe homogen arkitektur i højden. Arkitektur, der kan genkendes som netop det, det er: Boliger, vi kan bo, leve og trives i. Det har vi gjort med Amaryllis Hus, siger kreativ chef i Mangor & Nagel, Claus Smed Søndergaard.

Partner Morten Bang fra Tegnestuen Lokal tilføjer:

- Udtrykket i Amaryllis Hus er inspireret af Grønttorvets industrielle og kulturelle fortid. Da vi tegnede Amaryllis Hus som et af de første byggerier på Grønttorvet, var det vigtigt for os at skabe en arkitektur, som der kunne bygges videre på i udviklingen af Grønttorvet med afsæt i stedets kulturarv. Vi har skabt et hus, hvor et veldefineret formsprog styrkes af delvist indeliggende altaner og haver i højden, som er forskudt ift. hinanden. Ved at forskyde altanerne har vi skabt boliger med de bedst mulige dagslysforhold og en særlig udsigt til de mange hængende haver.

-kj

Læs mere om Byggeri

11/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder