left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Regeringen har snydt virksomhederne for 18 milliarder kronerSMVdanmarks cheføkonom Mia Amalie Holstein (Foto: Ulrik Jantzen)

Regeringen har snydt virksomhederne for 18 milliarder kroner

Ved at ændre Epidemiloven i forbindelse med nedlukningen af Danmark, fjernede regeringen også med et snuptag virksomhedernes RET til fuld erstatning

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

På den ene side præsenterer regeringen store hjælpepakker til virksomhederne under Corona krisen.

Men på den anden side gik politikerne meget stille med, at de samtidig med den anden hånd fjerner retten til erstatning for virksomhederne i forbindelse med den såkaldte Epidemilov.

Mia Amalie Holstein er cheføkonom i SMVdanmark, og hun bekræfter over for BygTek, at Epidemiloven blev fjernet over natten:

- To dage før, at Danmark blev nedlukket valgte man at fjerne paragraf 27 i Epidemiloven, der ellers giver virksomheder, som eksempelvis bliver nedlukket som følge af en pandemi, ret til fuld erstatning, forklarer chef’konomen.

Kostede virksomhederne dyrt
Og den ændring af lovgivningen har kostet virksomhederne voldsomt mange penge. Hvis man ser på, hvor mange penge de mest udsatte erhverv ville have fået, hvis vi stadig havde haft paragraf 27, svarer det til cirka 27½ halv milliarder kroner:

- I hjælpepakkerne har de samme virksomheder fået cirka 9,7 milliarder kroner, så konsekvensen af at fjerne paragraf 27 i Epidemiloven er mindst 17,8 milliarder kroner i perioden fra midten af marts til midten af juni, siger Amalie Holstein til BygTek.

Ingen grund til taknemmelighed
Ikke mindst venstrefløjen har under coronakrisen forsøgt at give indtryk af, at ’virksomhederne skal være glade for, at velfærdssamfundet har spændt et sikkerhedsnet ud under dem’. Men den version køber vi Amalie Holstein ikke:

- Jeg mener derimod, at virksomhederne har ret til at føle sig krænket i den forstand, at de burde have ret til fuld erstatning. Men de har kun har fået cirka en tredjedel af de penge, de ellers havde været berettiget til. Jeg synes ikke at der er grund til at være taknemlige over hjælpepakkerne. Virksomhederne er i deres gode ret til at kræve, at de får en tilstrækkelig hjælp i denne krise. De havde jo ret til mere, end de har fået, hvis ikke regeringen havde fjernet Epidemilovens paragraf 27, noterer SMVdanmarks ideologiske spydspids.

Havde forsikret sig
Hun peger ikke mindst på, at havde § 27 ikke eksisterede i lovgivningen, havde virksomhederne formentlig kunnet forsikre sig mod en pandemi:

- Med paragraf 27 i lovgivningen mente ingen, at det var nødvendigt at forsikre sig. Paragraf 27 sikrede jo virksomhederne fuld erstatning, siger cheføkonomen.

- Kun 22 procent medlemmerne i SMVdanmark mener, at de i tilstrækkelig grad er grebet af hjælpepakkerne, og jeg kan godt forstå, hvis man samtidig ser, at der bliver udbetalt 1000 kroner til alle på overførselsindkomster, at de mange enkeltmandsvirksomheder føler, at de bliver forbigået i forhold til et udgangspunkt, hvor man ifølge en 100 år gammel lov havde haft ret til fuld erstatning, slutter Mia Amalie Holstein.

Hun kan i øvrigt slå fast, at SMVdanmarks konjunkturbarometer, der offentliggøres inden for kort tid, viser, at coronakrisen er mindst lige så voldsom og dykker konjunkturerne lige så meget som finanskrisen. Og endda hurtigere.

Hør hele interviewet med Mia Amalie Holstein på nedenstående link:

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3936

Læs mere om Byggeri

17/6 2020
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.