left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Sidste opmuntrende nøgletal

Sidste opmuntrende nøgletal

Selv om alt i denne tid handler om corona virus, sker der også andet i verden.

Del artiklen på

Erhverv

Af Dan Bjerring

I en kommentar til Danmarks Statistiks opgørelse af antal offentligt forsørgede i 4. kvartal 2019 siger Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, at statistikken over offentligt forsørgede i mange år har været et af de allervigtigste økonomiske nøgletal:

- Det gælder særligt, når man ser på den mere strukturelle del af vores økonomi og arbejdsmarked. Men nogle gange driller den politiske virkelighed statistikproduktionen, og her er det ikke engang corona, der er på spil. For med hævet folkepensionsalder fra 65 til 65½ år fra 2019, er der kommet en halv årgang mere med i statistikken over offentligt forsørgede under folkepensionsalderen, forklarer Bo Sandberg.

Imponerende
Det er så årsagen til, at Danmark i løbet af 2019 så de første stigninger i det samlede antal offentligt forsørgede efter otte års ubrudt fald.

Det betød, at antallet af offentligt forsørgede under folkepensionsalderen i 2019 sneg sig op over 700.000 fuldtidsmodtagere:

- Men med den hævede folkepensionsalder i 2019 in mente er det så meget desto mere imponerende, at antallet af offentligt forsørgede faktisk faldt med 3.700 personer til nu 702.800 fuldtidsmodtagere, når der korrigeres for sæsonudsving, siger Bo Sandberg.

Færre vil have efterløn
Der skete i løbet af 2019 en - på det tidspunkt - udramatisk begyndende opbremsning i dansk økonomi, som betød nogle få flere nettoledige i årets løb.

Men den store forskel i løbet af det seneste år er, at der er kommet cirka 6.500 flere på førtidspension, fordi der er en halv årgang mere med i statistikken:

- Til gengæld er det ganske imponerende, at antallet af efterlønnere faktisk er faldet fra 43.600 til 43.200 i løbet af 2019, til trods for at der med den nye statistik er en halv årgang mere med i opgørelsen. Det viser, at den underliggende efterspørgsel efter en ordning som efterløn fortsat var aftagende under højkonjunkturen, siger Dansk Byggeris cheføkonom.


Læs mere om Byggeri

19/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.