Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Sidste år bød på pæne lønstigninger i byggeriet

Byggeriet er en af de brancher, hvor lønningerne steg mest i 2017, men Dansk Byggeri mener endnu ikke, at det er kritisk

Del artiklen på

I 2017 steg lønningerne i bygge- og anlægsbranchen med 2,9 %, viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Det er lidt højere end i 2016, hvor stigningen var 2,3 %.

- Det kommer ikke bag på os, at der sidste år blev skruet en tand op for lønstigningstakten i byggeriet ift. de foregående år. Det er en helt naturlig konsekvens af, at det går bedre i branchen, og at bygge- og anlægsvirksomhederne har sværere at få fat i de kvalificerede medarbejdere, de har brug for, siger analysechef Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri.

På hele DA-området er lønnen steget med 2,2 %, altså lidt mindre end i bygge- og anlægsbranchen.

- Selv om lønnen stiger lidt hurtigere i bygge- og anlægsbranchen end i andre brancher, er vi endnu ikke i den kriminelle zone. Inflationen er stadig lav. Og de senere år har virksomhederne ansat markant flere uden, at det har kastet faretruende store stigninger i lønnen af sig, siger Andreas Fernstrøm.

Han fremhæver bl.a., at bygge- og anlægsvirksomhederne har været rigtig gode til at få folk på kanten af arbejdsmarkedet i arbejde.

- Byggeriet er en af de brancher, der de seneste år har ansat flest medarbejdere, som ellers var faldet ud af arbejdsmarkedet, og mange der var opgivet og ikke var klar til at komme i job. Samtidig har det også været muligt at tiltrække medarbejdere fra udlandet. Det har været med til at tage toppen af lønstigningerne, siger analysechef Andreas Fernstrøm.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder