Aktuelle nyheder - Byggeri

Skandaleombrust bygge- og boligselskab har fået ny direktør Flere politikere i Gribskov Kommune har overvejet at politianmelde Grønnely for den omfattende byggesjusk. Det er dog i skrivende stund ikke blevet ført ud i livet

Skandaleombrust bygge- og boligselskab har fået ny direktør

Som direkte konsekvens af at boligudviklingsfirmaet Grønnely har været involveret i den ene møgsag efter den anden, er medejer og direktør Peder Blak trådt tilbage og lader nu andre om at få skuden på ret køl. Der indsættes desuden en ekstern bestyrelse

Del artiklen på

Af Daniel Christensen

Skimmelsvamp. Farlige elinstallationer. Manglende brandsikkerhed. Utætte tage, Papirstynde vægge. Kloakvand i soveværelset.

Listen over anklager om byggesjusk udført af bygge- og udlejningsfirmaet Grønnely er lige så lang, som den er grim. Og det har Grønnelys ejere, brødrene Peder og Kristian Blak, nu taget konsekvensen af, da førstnævnte er trådt tilbage som direktør for firmaet. Det oplyser Grønnely i en pressemeddelelse.

Tidligere har Gribskov Kommune truet med en politianmeldelse og at kondemnere en række af firmaets boliger i Gilleleje, fordi de var decideret brandfarlige. Og siden har TV2 Lorry afdækket, at Grønnely systematisk har ført kommunen bag lyset ved i flere tilfælde at bryde med firmaets egen byggeansøgning og bygningsreglementet.

Ny mand i spidsen for det skandaleramte boligudviklingsfirma bliver Christian Stig Møller, og hans vigtigste opgave bliver at få bragt orden i de møgsager, som medierne de seneste måneder har gravet frem.

Har ikke været gode nok
- Da Grønnely blev etableret, var det med tanken om at opkøbe, renovere og give ældre ejendomme nyt liv. Vi har haft held til at udvikle gamle ejendomme, men jeg må også erkende, at vi ikke har været helt gode nok til at få nogle af projekterne tilstrækkeligt i mål. Min bror og jeg vil nu overdrage opgaven med at lede, udvikle og professionalisere Grønnely til den nye administrerende direktør, Christian Stig Møller, og snarligt vil vi også annoncere en ekstern bestyrelse med dygtige folk i. Både den nye direktør og vi som ejere er opsatte på at komme i mål med de aftaler, der er indgået med kommune, lejere og myndigheder i de sager, vi er involveret i, siger Peder Blak i forbindelse med sin tilbagetræden.

Peder og Kristian Blak fortsætter med at være ejere af Grønnely. De to brødre erklærer sig opsatte på at sikre, at alle deres ejendomme har en kvalitet, som lever fuldt op til alle myndigheders krav og alle regler om byggeri og kvalitet.

Skal professionaliseres
Den nye øverste chef for ejendomsvirksomheden, Christian Stig Møller, har en baggrund som regionsdirektør i Fisher Investments Norden, adm. direktør i Finansbanken og Rederiet Fabricius/Erria. Her har han blandt andet haft ansvar for virksomhedsudvikling og -drift, kommunikation til eksterne interessenter og ledelse af komplekse projekter, der involverer både kunder og myndigheder.

I den kommende tid vil Peder og Kristian Blak overdrage opgaven med at lede Grønnely og virksomhedens projekter til Christian Stig Møller og den nye bestyrelse. De håber, beslutningen vil udvikle selskabet fra en familiedrevet virksomhed bygget på entreprenørånd til et professionaliseret selskab.

- Jeg ser frem til at tage fat på opgaven. Lejerne i Grønnelys ejendomme fortjener gode boliger, som efterlever alle myndighedernes krav og er af forventet god kvalitet. Min første opgave bliver at sætte mig særdeles godt ind i de to sager i Gribskov Kommune og sikre, at vi kommer godt i mål ved at få udbedret og dokumenteret ejendommene til kommunens og myndighedernes fulde tilfredshed. Jeg er meget glad for det entydige mandat, ejerne har givet mig i forbindelse med indtrædelsen i selskabet, der skal professionaliseres, siger Christian Stig Møller.

Læs mere om Byggeri

18/5 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.