left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Spritnyt børnehus med genbrug og sjæl

Spritnyt børnehus med genbrug og sjæl

’Ny Myretuen’ i Tørring omfatter 630 m2 integreret institution med plads til 12 vuggestuebørn og 50 børnehavebørn

Del artiklen på

Arkitektur

Af Christine Aagaard

I oktober 2019 indtog vuggestuebørn og børnehavebørn og deres pædagoger en spritny børnehave i Tørring. Eller altså næsten, for Ny Myretuen, som den integrerede institution hedder, ligger på samme matrikel, som den har gjort siden 1989. Den nye bygning ligger blot der, hvor legepladsen lå i gamle dage, og de gamle bygninger er fjernet.  

På baggrund af en række brugerworkshops, hvor både bygherres og brugeres ønsker og behov er blevet belyst, er skabt en hyggelig bygning med lys og luft, hvor inde og ude kædes sammen på flere parametre. I konstruktionen og design på sådan vis, at facadens brændte træbeklædning giver et varmt, naturligt udtryk, og store vinduespartier direkte ud til en stor træterrasse giver mulighed for at drage naturen med ind og legen med ud.

Tanker om natur, dyr, udeliv og bæredygtighed er tydelige både i designet og i indretningen, og der er valgt bæredygtige materialer overalt. Facaden er beklædt med brændt træ, og der er mos-sedum på taget, så der er basis for et rigt insektliv, og bygningen bliver visuelt trukket ned på jorden og integrerer sig derved godt.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet i magasinet Byggeri nr. 1.

Læs mere om Byggeri

25/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.