left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Stor modernisering af 70'er-højhusFoto: Skou Gruppen.

Stor modernisering af 70'er-højhus

Opdateringen af højhuset Tartuhus på Frederiksberg omfatter bl.a. klimavenlige facader, modernisering af badeværelser og fjernelse af alle giftige byggematerialer

Del artiklen på

Inden længe går arbejdet med at opgradere det 46 år gamle højhus, Tartuhus ved Roskildevej på Frederiksberg, til nutidens standarder i gang.

- Bygningen stod færdig i 1976 og er på mange måder en tidslomme, som i dag trænger til en naturlig opgradering, fortæller Ole Bille Sørensen, der er byggeleder hos entreprenørvirksomheden Skou Gruppen, som er hovedentreprenør på det omfattende renoveringsprojekt.

- Der er tale om en helhedsrenovering, hvor bygningen bliver opgraderet til nutidens standarder. For beboerne betyder det bl.a. et bedre indeklima, tilføjer Ole Bille Sørensen.

Udskiftning til miljøvenlige alternativer
Listen over forbedringer, som kommer til at præge fremtidens Tartuhus, er lang og tæller bl.a. udskiftning af højhusets indre facadepartier, nye badeværelser i lejlighederne, forbedrede udearealer, udskiftning af elevatorer, døre og vinduer samt etablering af 17 nye boliger, hvor der tidligere lå daginstitutioner.

- Man kan sige, at vi skaber tidssvarende familieboliger, lyder det fra Peter Jerichau, der er arkitekt og partner i Domus Arkitekter, som er totalrådgiver på renoveringsprojektet.

Han peger bl.a. på, at 70'ernes linoleumsgulve på badeværelserne udskiftes til fordel for moderne klinker, og at de nye glasfacader bliver energioptimerede, så lejlighederne fremover vil kunne holde bedre på varmen i de kolde vintermåneder.

Udover de forbedringer, som vil kunne ses med det blotte øje, så glæder byggeleder Ole Bille Sørensen sig især over, at renoveringsprojektet også indebærer, at alle miljøbelastende materialer bliver udskiftet med miljøvenlige alternativer, og at hver enkelt beboer vil få stor glæde af renoveringen - ikke mindst pga. de nyistandsatte badeværelser.

- Hvert byggemateriale har sin levetid, og for Tartuhus er det nu tid til en udskiftning. Som byggeleder er det rart at vide, at alle giftige byggematerialer som f.eks. asbest, PCB og blyholdig maling bliver fjernet fra bygningen. At kunne efterlade en bygning, som er fri for fortidens dårligdomme, er en meget tilfredsstillende følelse, fortæller Ole Bille Sørensen.

På nuværende tidspunkt rummer Tartuhus 70 boliger, men når renoveringen er færdig, kan højhuset rumme endnu flere beboere. To daginstitutioner, som ligger placeret på 1. sal og i stueetagen, bliver nedlagt til fordel for opførelsen af 17 nye lejligheder. Blandt de nye lejligheder kommer en delelejlighed, hvor beboerne kan bo sammen i et moderne bofællesskab. Renoveringen af Tartuhus løber frem til foråret 2021.

-kj

Læs mere om Byggeri

6/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.